WhatsApp krijgt Material Design in Android-app

14 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp heeft eindelijk het Material Design gekregen dankzij een verse update die je nu kunt downloaden voor de berichtendienst. De update is nog niet in de Google Play Store verkrijgbaar, maar we hebben wel de downloadlink voor je klaarstaan.

WhatsApp met Material Design

Sinds de introductie van Android 5.0 Lollipop hebben we allemaal wel een applicatie die we gebruiken, waarvan we hopen dat die eens de overstap maakt naar het Material Design. Voor de één is dat z’n muziekspeler, omdat de Google Play Music-speler, ondanks z’n Lollipop-jas, nog erg kaal en simpel aanvoelt. Voor de ander is dat een goedwerkende e-mailapplicatie. Ja, Inbox is fijn, maar Gmail laat dan weer wat te wensen over. Of wat dacht je van de Facebook-app, die nog steeds geen officiële Lollipop-update gekregen heeft?

Mocht je keuze op WhatsApp gevallen zijn, dan hebben we goed nieuws voor je. De applicatie is namelijk eindelijk voorzien van Lollipop. Helaas is de update niet via de officiële weg, via de Google Play Store, verkrijgbaar en zal de app ook niet automatisch geüpdatet worden. In plaats daarvan kun je zelf een .apk-bestand downloaden naar je pc of tablet (of smartphone). Download je hem naar je Android-apparaat, dan kun je hem direct installeren vanuit de statusbalk. Anders kun je het bestand wellicht overzetten via een cloud-app, van pc naar tablet.

Wat is er precies veranderd? Nou, niet heel veel nog. Maar het is een begin; een begin die gelukkig wel al als Material Design aanvoelt en als ‘fris’ omschreven kan worden. De kleuren zijn wat feller, maar nog steeds typisch WhatsApp. Ook is de verstuurknop en de knop waarmee je stemberichten opneemt veranderd in een soort floating action button (fab), maar aan de functionaliteit is nog niets veranderd. Verder zijn de berichtenwolken wat ronder van aard. Met de kleur van de navigatiebalk wordt niets gedaan; ook is er geen hamburgermenu.

Reacties (0)