‘WhatsApp krijgt een geavanceerde nieuwe zoekfunctie’

27 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Momenteel werkt WhatsApp aan een fors verbeterde en uitgebreide zoekfunctie. Tot op heden is het alleen mogelijk om naar tekstberichten te zoeken. Maar de nieuwe zoekfunctie die eraan zit te komen breidt die mogelijkheden flink uit.

Zoekfilters in WhatsApp

Volgens de site WABetaInfo beschikt ’s werelds meest populaire berichtenapp straks over de mogelijkheid om zoekresultaten te filteren. Het zou straks mogelijk moeten zijn om naast tekstberichten ook naar zes verschillende media te zoeken in de app: audioberichten, documenten, foto’s, gifjes, links en video’s.

Als je zoekt op documenten, foto’s, gifjes of links, laat WhatsApp ook meteen een preview zien van wat je hebt gezocht. Of je meerdere filters tegelijk kan gebruiken, of dat je zelf iets kan intikken als je een filter hebt ingeschakeld is niet helemaal duidelijk. De kans lijkt in elk geval groot dat je meerdere filters kan gebruiken voor een zoekopdracht.

Ook nieuw aan de zoekfunctie van WhatsApp, is de toevoeging van een lijst met recente zoekopdrachten. Daardoor kan je snel zoeken naar eerdere termen, wat handig is als je veel gesprekken hebt en veel media deelt. De functie is nog in ontwikkeling, dus het kan nog even duren voordat deze er voor iedereen is.

Advertentie

Andere functies

Er is nog genoeg nieuws in de maak om naar uit te kijken in de berichtenapp. Zo werkt WhatsApp aan een functie waarmee je als je wil een uitnodiging voor een groepschat af kan wijzen. Verder werkt het bedrijf aan een functie waarmee je contacten aan je adresboek kan toevoegen met een QR-code en komt er nog een donkere modus aan.

Reacties (0)