WhatsApp heeft nu 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers

02 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Berichtenapp WhatsApp heeft een belangrijke nieuwe mijlpaal overschreden. CEO Mark Zuckerberg van moederbedrijf Facebook meldt dat er nu maar liefst 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers zijn. Een half jaar geleden waren dat er nog 1,3 miljard. De stijgende lijn zet dus door. Alleen bij Facebook zelf vallen de cijfers iets tegen.

Forse toename gebruikers WhatsApp

WhatsApp is met 1,5 miljard maandelijks actieve gebruikers de populairste berichtendienst die er is. In totaal gaan er elke dag zestig miljard berichten rond. Dat is dan weer een iets lager aantal dan je wellicht zou verwachten; toen WhatsApp de 1,3 miljard maandelijks actieve gebruikers bereikte, werden er nog 55 miljard berichten per dag verzonden.

Toch is er alleen maar een stijgende lijn te zien als het aankomt op het aantal gebruikers van de berichtenapp. Toen Facebook de app in 2014 overnam, waren er 450 miljoen maandelijks actieve gebruikers en 315 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Momenteel zijn dat er dus drie keer zoveel.

Ook tegenvallende cijfers

Waar het aantal mensen dat actief gebruik maakt van de berichtenapp, loopt het gebruik bij moederbedrijf Facebook terug. Eind vorig jaar was het totale gebruik met zo’n 50 miljoen uur per dag afgenomen. Desondanks heeft het sociale netwerk 1,4 miljard dagelijks actieve gebruikers en is dat met 14 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Omgerekend zijn mensen gemiddeld per dag zo’n twee minuten minder actief op Facebook.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)