WhatsApp beperkt functies voor niet accepteren nieuwe voorwaarden

22 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp heeft laten weten dat het bedrijf gebruikers gaat beperken wanneer ze na 15 mei niet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden.

WhatsApp heeft zijn faq geüpdatet met informatie over het nieuwe privacybeleid dat op 15 mei aanstaande ingaat. Ben je na die datum nog niet akkoord gegaan met de nieuwe voorwaarden, dan kun je geen berichten meer lezen of versturen. Wel kun je nog telefoongesprekken en notificaties ontvangen, maar ook dit is slechts van korte duur.

Privacybeleid van WhatsApp

De populaire communicatiedienst voert later dit jaar dus veranderingen door aan het privacybeleid. Berichten die met bedrijven op de dienst gedeeld worden, kunnen op de servers van moederbedrijf Facebook belanden en gebruikt worden voor gerichte advertenties. De dienst deelt al bepaalde soort gegevens met Facebook, waaronder telefoonnummers, sinds 2016.

Voor Nederland en gebruikers in de Europese Unie verandert er echter niets, omdat we hier middels wetgeving veel beter beschermd zijn tegen dergelijke aanpassingen. Bovendien is het ook nog altijd zo dat zowel WhatsApp als Facebook niet kan meelezen met de berichten die je verstuurt naar je vrienden en familie, omdat die van gebruiker tot gebruiker versleuteld zijn.

Eerder uitgesteld

Het was de bedoeling dat het nieuwe beleid op 8 februari van kracht ging, maar er wordt toch voor gekozen dat moment uit te stellen. Veel gebruikers waren namelijk aan het klagen over de verandering (met recht), waardoor het team meer tijd nodig heeft om uit te leggen wat de veranderingen precies behelzen.

Zo werd onder meer een story gedeeld met elke gebruiker, zodat op toegankelijke wijze uitgelegd kon worden wat er nu precies verandert. Wanneer je de nieuwe voorwaarden na 15 mei niet meteen accepteert, raak je niet automatisch je account kwijt. Je krijgt 120 dagen om de voorwaarden te accepteren; doe je dat niet, dan verwijdert het bedrijf je account dus wel.

Reacties (0)