‘Volgende Google Pixel krijgt flexibele oled-schermen van fabrikant LG’

10 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
madebygoogle-pixel-xl-14

De volgende Google Pixel krijgt mogelijk flexibele oled-schermen van LG, aangezien Google flink wil investeren in de fabrikant. Dat meldt althans een Zuid-Koreaanse krant: Google zou bijna een miljard dollar willen investeren in LG.

Google Pixel met flexibel oled-scherm – gerucht

Als we de geruchten mogen geloven, dan krijgt de volgende Google Pixel-smartphone een flexibel scherm van LG. Volgens andere geruchten zou de zoekmachinegigant namelijk 880 miljoen dollar (831 miljoen euro) willen investeren in de Zuid-Koreaanse fabrikant, meldt de Zuid-Koreaanse krant Electronic Times. Die investering zou dan zijn bedoeld voor de displayafdeling. Met die investering zou Google dus een groot deel van de oled-schermen van LG kunnen vrijstellen, die dan vervolgens voor de Pixel-opvolger gebruikt kunnen worden.

LG heeft het aanbod nog niet geïnvesteerd, aldus het laatste nieuws daaromtrent, en zou dus nog overwegen of dit de beste stap is voor het bedrijf. De huidige Google Pixel-modellen maken gebruik van amoled-schermen van Samsung: het scherm gaat niet over de rand heen. Maar de flexibele oled-schermen zouden dat wel kunnen doen, waardoor de Pixel-smartphones voor dit jaar zouden kunnen gaan lijken op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Google heeft uiteraard niet gereageerd op deze geruchten en zal dat ook niet gaan doen.

Reacties (0)