Vivo komt als eerste met smartphone met vingerafdrukscanner onder scherm

09 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Vivo

Vivo bleek in juni 2017 de eerste fabrikant te zijn die erin geslaagd was succesvol een vingerafdrukscanner onder het scherm van een smartphone te integreren. Het bedrijf toonde tijdens de presentatie op de CES 2018 in Las Vegas zijn eerste telefoon presenteren die daarvan voorzien is. Daarmee is het daadwerkelijk de eerste fabrikant die de techniek in zijn product plaatst.

Vivo vingerafdrukscanner

Voor dit soort prestaties moet je wel waardering hebben. Het Chinese bedrijf is niet bepaald het enige bedrijf dat zijn uiterste best heeft gedaan om zo snel mogelijk een vingerafdrukscanner onder een display werkend te krijgen. Ook Samsung en Apple staken al vele miljoenen in de ontwikkeling van die technologie, maar slaagden er dus niet in.

“Dankzij onze langetermijninvesteringen in R&D, kunnen we pionier zijn op het gebied van vingerafdrukscanners,” liet SVP Alex Feng tijdens de presentatie weten. “Wat we hier vandaag laten zien, is een optische vingerafdruksensor die klaar is om in productie te nemen. We zijn erg blij dit binnenkort al naar de consument te kunnen brengen.”

De eerste producten die daarvan voorzien zijn, zouden in de loop van de eerste helft van dit jaar aan het publiek gepresenteerd moeten worden. Het is niet zeker aan welke toestellen we moeten denken. Wel weten we al dat de scanner zich tussen het schermpaneel en het moederbord van de telefoon bevindt.

Reacties (0)