Vingerafdrukscanner Galaxy S10 gefopt door vingerafdruk uit 3d-printer

08 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy S10

De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10 is gefopt door een vingerafdruk die uit een 3d-printer is gekomen. Het printen duurde dertien minuten. In een video is te zien dat de telefoon gewoon ontgrendeld werd door de namaakafdruk.

Galaxy S10 ontgrendeld met namaakafdruk

Een eigenaar van de Samsung Galaxy S10+ heeft op Imgur een video geplaatst waarin te zien is dat de telefoon kan worden ontgrendeld met een namaakvingerafdruk die uit de 3d-printer komt. Hij maakte een foto van zijn vingerafdruk die op een wijnglas zat, verwerkte die in Photoshop en maakte een model in 3ds Max. Vervolgens werd de 3d-afbeelding uitgeprint middels een 3d-printer waarmee de telefoon ontgrendeld kon worden. Hiervoor had hij wel twee versies gemaakt waarmee het hem niet lukte dat te doen.

I attempted to fool the new Samsung Galaxy S10’s ultrasonic fingerprint scanner by using 3d printing. I succeeded.

Ondanks het feit dat de Samsung Galaxy S10 dus beschikt over een ultrasone vingerafdrukscanner – een scanner die nota bene moeilijker te bedotten zou moeten zijn – is het de beste man dus toch gelukt het apparaat te ontgrendelen met enkele stappen. En dat is toch iets waar je je zorgen om zou kunnen maken, aangezien veel apps, zoals die voor je bankgegevens, al leunen op de vingerafdrukscanner voor het beveiligen van je informatie. De meeste vingerafdrukscanners zijn dan ook niet zo veilig als je wellicht zou denken of verwachten.

Reacties (0)