Videobellen met vier personen tegelijk via WhatsApp

31 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
Whatsapp videobellen

In een blog op de eigen website heeft WhatsApp bekendgemaakt dat je vanaf vandaag kunt audio- en videobellen in een groep met vier personen tegelijk. De functie werd in mei van dit jaar al aangekondigd door het bedrijf, maar zal vanaf vandaag langzaam gaan uitrollen.

In de nieuwe update kun je een audio- of videogesprek starten met een ander persoon. Eenmaal gestart kun je nog twee mensen toevoegen door op de nieuwe knop rechtsboven in het venster te drukken. Volgens WhatsApp is ook het audio- en videobellen versleuteld voor een veilige verbinding en zou het tevens goed moeten werken wanneer de netwerkverbinding even iets minder goed is.

Nieuwe functie komt naar iOS en Android

WhatsApp is al maanden bezig om om meer mogelijkheden voor groepen naar de populairste berichtenapp ter wereld te brengen. Eerder al was het mogelijk om het maximale ledenaantal in een groepsapp naar 256 deelnemers te brengen. Vanaf nu is het dus ook mogelijk om met familie of je vriendengroep te videobellen voor maximaal vier personen. De functie wordt in de komende dagen uitgerold en komt naar iOS en Android. Het zou dus kunnen dat je nog even een paar dagen geduld moet hebben voordat de functie voor jouw smartphone beschikbaar is.

Reacties (0)