Video: Toshiba Thrive vs ASUS Eee Pad Transformer

16 juli 2011 2 Minuten 0 Reacties
Thrive-vs-Transformer

Met het steeds groter aantal tablets dat op de markt verschijnt moeten er natuurlijk vergelijkingen gemaakt worden. Zo hebben we eerder deze maand al de HTC Flyer met de Acer Iconia Tab A100 vergeleken en ook de Samsung Galaxy Tab 10.1 is naast verschillende tablets gelegd. Nu is het de beurt aan de Toshiba Thrive en de ASUS Eee Pad Transformer.

De Toshiba Thrive is momenteel alleen nog te koop in de VS en Azië. De tablet wordt waarschijnlijk in september onder een andere naam in Europa gepresenteerd. De specificaties kunnen ook licht afwijken, maar de tablet zal in ieder geval voorzien zijn van een 10.1 inch display en Android Honeycomb als besturingssysteem. Qua specs zijn de Transformer en de Thrive nagenoeg hetzelfde. Naast het display en Honeycomb beschikken ze over een dual-core Tegra 2 processor, twee camera’s, 1GB aan RAM, Wifi en Bluetooth. Bekijk na de break de video waarin de Thrive en Transformer vergeleken worden.

Ook qua connectiviteit en uitbreidingsmogelijkheden zijn beide tablets met elkaar te vergelijken. Zo beschikt de Thrive over een volwaardige USB poort en een SD card slot. De Transformer kan voorzien worden van een keyboard dock waar twee volwaardige USB poorten en een SD card slot ingebouwd zitten.

Video: ASUS Eee Pad Transformer vs Toshiba Thrive

Advertentie

Een aantal belangrijke punten die uit de vergelijking naar voren komen;

  • De Transformer wint wanneer het op het display aankomt. Het IPS display heeft wijdere kijkhoeken en een betere helderheid.
  • Je moet voor de Transformer een keyboard dock aanschaffen, maar dan krijg je wel twee USB poorten en een volwaardige SD card readers, naast de reeds ingebouwde microSD card reader en HDMI uitgang. Zonder dock wint de Thrive aangezien daar reeds een USB poort, mini HDMI poort en SD card slot ingebouwd zijn.
  • De Thrive heeft een vervangbare batterij terwijl de Transformer flink langer mee kan gaan door de extra batterij in het keyboard dock.

Je ziet dat beide tablets veel op elkaar lijken en je genoeg mogelijkheden bieden qua aansluitingen en uitbreiding. Mocht je puur een tablet willen, zonder allemaal extra’s, dan biedt de Thrive de meeste mogelijkheden. Mocht je een extra microSD card slot,een extra USB poort en een keyboard willen, dan is de Eee Pad Transformer de juiste keuze.

Bron: MobileTechReview


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)