Video: Intel tablet met MeeGo User Interface gedemonstreerd

15 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
MeeGo-tablet-UI

Eerder deze week werd de nieuwe user interface van het MeeGo besturingssysteem al onthuld, maar de reacties hierop waren zeer lauw. Weinig nieuwigheden en een wat simpel en saai ogende graphics. Maar, dat willen we natuurlijk ook met eigen ogen zien. Slashgear heeft een korte video gemaakt van de eerste ervaringen met het nieuwe MeeGo besturingssysteem.

Het systeem wordt in deze demonstratie gedraaid op een Intel Atom-based tablet. De algemene indruk is dat het niet te ontkennen is dat Meego een stuk minder complet is dan de platformen van Google, Apple, HP or RIM, maar mooier en uitgebreider is het zeker niet.

MeeGo bestaat standaard uit 6 panelen (menu’s) – My Tablet, Friends, Music, Photos, Video en Web. Tussen de panelen kan horizontaal gescrold worden en je kunt verticaal scrollen om mee content per paneel te zien. De “View All Aplications” layout – welke alleen beschikbaar is een portrait modus – lijtk verdacht veel op een van de eerdere Android homescreens.

De Friends tab is het middelpunt voor social networking. Hier kunnen automatische RSS, Facebook en Twitter updates geplaatst worden en je kunt er je email account op laten weergeven. Music, Photos en Video spreken voor zich. Een gallerij wordt geopend waar je de content kunt bekijken. De Web tab toont je de recent bezochte websites en heeft de bladwijzers/favorieten aan de onderzijde staan.

MeeGo tablet UI demonstratie

Het MeeGo systeem werkt, precies zoals MeeGo zelf zegt dat het moet werken, maar het ziet eruit en voelt aan als een ouderwets systeem ten opzichte van de concurrentie. De flexibiliteit die je op Android of iOS tablets vindt is niet terug te vinden en de zeer simplistische layout geeft de indruk dat deze MeeGo tablet meer een digitaal fotolijstje is dat verbonden is met het internet dan een moderne tablet. Maar, ieder zijn doelgroep natuurlijk. Er zijn zelfs mensen die problemen ondervinden met het bedienen van een iPad dus wellicht dat er markt is voor het MeeGo systeem zoals we het hier zien.

Reacties (0)