Video: HTC Flyer stylus functie uitgebreid getest

06 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Flyer-pen

Nu alle grote tablet merken zich opmaken voor de strijd tegen de iPad 2 is het interessant om eens te kijken naar tablets met unieke of andere features om te zien of zij datgene hebben om ergens winst te behalen tegenover Apple. De HTC Flyer tablet heeft een stylus als feature, maar kreeg tijdens het MWC 2011 nog weinig aandacht hiervoor. Nu zijn er een paar weken verstreken en hebben een aantal mensen de Flyer mogen testen, waaronder Carrypad. Zij hebben de stylus functie - en daarvan specifiek de Palm-rejection functie - van de HTC Flyer onder de loop genomen.

Palm-rejection is in principe de mogelijkheid van een touchscreen om de aanraking van een hand te negeren terwijl er een pen gebruikt wordt. Als dit niet gebeurt kan de pen cursus rare bewegingen maken wanneer de hand ook gedeeltelijk op het scherm leunt. Dit systeem is vooral lastig op puur resistieve en capacitieve touchscreens and daarom valt het gebruik van een zogenaamde capacitieve stylus vaak tegen.

Gelukkig lijkt het systeem op de Flyer redelijk goed te werken, vooral geholpen door het feit dat de stylus een actieve digitizer is (waarmee, denken wij, de capacitieve laag van het scherm uitgeschakeld wordt wanneer de pen dichtbij het scherm komt). Volgens Carrypad heeft de firmware versie veel invloed op de palm-rejection efficiëntie dus aangezien de tablet nog niet op de markt is heeft HTC nog even om het systeem nog verder te verbeteren.

Reacties (0)