Video: ASUS Eee Pad Transformer versus iPad 2

29 april 2011 1 Minuut 5 Reacties
ASUS-Transformer-iPad-2

Als je op zoek bent naar een nieuwe tablet dan ben je vast benieuwd hoe de ASUS Eee Pad Transformer met keyboard dock presteert ten opzichte van de iPad 2. De Transformer heeft alle aansluitingen die je nodig hebt, zoals SD card en HDMI, terwijl de iPad 2 extra accessoires nodig heeft om hetzelfde te kunnen. Wat de prijs betreft is de Transformer (zonder keyboard) een kleine 100 euro goedkoper dan de goedkoopste iPad 2.

In de video na de break, gemaakt door tabletbite.com, zul je zien dat de iPad 2 sneller reageert qua bediening en uivoering en over het algemeen wat stabieler is dan de ASUS Eee Pad Transformer. Dit komt vooral door het feit dat iOS een volwassener besturingssysteem is dan Android. De iPad 2 heeft ook een grotere selectie aan Apps beschikbaar hoewel de Honeycomb Android Market snel groeit. Wat betreft het design, de afmetingen en het gewicht is de iPad 2 de winnaar. De Transformer heeft daarentegen een 16:10 display, terwijl de iPad 2 een 4:3 display heeft.

Je ziet overduidelijk dat de iPad 2 wat soepeler en sneller werkt, maar naar mijn mening is er zeker een markt voor beiden. Android is een opener platform waarin veel mogelijkheden liggen. Wanneer Android 3.0 Honeycomb compleet af is zal dit ook een positief effect hebben op de Honeycomb tablets als de ASUS Eee Pad Transformer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Henk

Henk
30 april 2011 om 00:20

Hij start geen apps dus hoe kun je zeggen dat de een sneller een app start als de andere. In reviews, waar wel apps gestart zijn zoals AngryBirds, bleek de EeePad sneller.
Deze Asus EeePad of de aanstaande Samsung Tab 10.1 voor mij.
En met als USP dat flash wel altijd werkt. En natuurlijk geheugenuitbreiding mogelijkheid. Lekker een 16Gb pakken vanwege prijs en dan een goedkope uitbreiding met een micro SD kaart.

Inloggen


30 april 2011 om 01:05

Ik heb de bewoording (met applicaties bedoelden we alle programma’s die aangeklikt worden) wat aangepast, maar het is, ook in andere reviews die we hier getoond hebben, duidelijk dat de Transformer over het algemeen trager is dan de iPad 2. Dit ligt niet allemaal aan de hardware; Honeycomb heeft gewoon nog wat updates nodig..

Inloggen
CB

CB
20 mei 2011 om 01:53

Een vraagje tot hoeveel GB kan je de Asus eee-Pad uitbreiden ?
En kan je er een externe hdd op aansluiten via usb ?
Want bij Apple is dat waardeloos.

Ik zie dat je een 16 en een 32 gb standaard pad heb maar daar zit ongeveer 100 euro verschil tussen.
Want voor een kleine 50 euro heb je een 32 gb micro sd kaart.

Inloggen


20 mei 2011 om 10:41

De USB 2.0 aansluiting zit alleen op het optionele keyboard dock. Daarnaast bevat de tablet een MicroSD reader en het keyboard dock een SDcard reader.

Inloggen
Tom Hermans

Tom Hermans
25 juni 2011 om 20:23

Als ie door die settings tikt, tikt 7x op een setting boven, en 2x onder, concludeert dan dat de ipad sneller volgt.. haha… zo kan ik het ook.

Goeie tablets beide, maar vond uit eigen ervaring dat asus veel beter in de hand ligt, lijkt ook lichter, maar apple is idd ietsiepietsie snappy’er.. maar dat closed eco-system van hun suckt zodanig dat het sowieso android wordt hier

Inloggen