Video: ASUS Eee Pad MeMO details en prijs, andere ASUS tablets in april leverbaar

01 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
asus-eee-pad-memo-tablet

De CeBIT 2011 begint deze week in Hannover, maar we zien nu al steeds meer informatie naar buiten komen. Zo heeft ASUS stilletjes bevestigd dat de Eee Pad MeMo, welke tijdens de CES 2011 in januari gelanceerd werd, inderdaad zal draaien op Android 3.0 Honeycomb. jkkmobile heeft dit nieuws gespot op de volledige specificatie lijst van de MeMo. Daarop wordt ook een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon processor, microHDMI poort en 4G HSPA+ connectiviteit bevestigd.

Daarnaast zien we features als WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR en microUSB, een 3.5mm koptelefoon aansluiting en een microSDHC slot. De tablet bevat ook GPS functionaliteit, een 5 megapixel camera met LED flash aan de achterzijde, en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. Qua sensor heeft de MeMo een gyroscoop, g-sensor, licht sensor en een digitaal kompas.

Het opslaggeheugen is 64GB en het RAM geheugen 1GB. Het 7 inch display heeft een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en reageert op capacitieve besturing met de vinger en op een bijgeleverde stylus. Volledig opgeladen zou de tablet ongeveer 8 uur video kunnen afspelen en de MeMo zou ook 1080p video materiaal kunnen weergeven.

Hieronder vind je een demo video van de MeMo tablet. Helaas nog zonder Honeycomb, maar wel met een interessante Bluetooth handset – soort van telefoon – die je naast de tablet kunt gebruiken. De handset kan gebruikt worden voor gesprekken via Skype of Wifi zodat je de tablet niet bij je oor hoeft te houden. Ook heeft de handset een transparant display en kan hij ook dienen als afstandsbediening voor de MeMo tablet.

Asus Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider en Eee Slate EP121

Ondertussen is ook bekend dat de Eee Pad Transformer eind april naar Europa moeten komt, de Eee Pad Slider komt begin juli. Deze tablets zullen ook draaien op Android 3.0. De enige Windows 7 tablet van ASUS, de Eee Slate EP121, is in Nederland al op enkele plekken te koop (online) voor 999,00 euro, maar de levertijd bedraagt ook hier minimaal 2 tot 4 weken.

Prijzen Asus tablets

  • Asus Eee Pad MeMo 16 Gb: 499 Euro
  • Asus Eee Pad MeMo 64 Gb: 699 Euro
  • Asus Eee Pad Transformer WiFi only, 16 Gb: 400 Euro
  • Asus Eee Pad Transformer 3G, 64 Gb: 700 Euro
  • Asus Eee Pad Slider 16 Gb: 499 Euro
  • Asus Eee Pad Slider 64 Gb: 800 Euro

Reacties (0)