Vermoedelijke render Huawei Mate 10 Pro uitgelekt

24 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
Huawei Mate 10 Pro render

Een render van de Huawei Mate 10 Pro is op internet gezet. Het plaatje ziet er echt genoeg uit, maar er zijn toch wat twijfels over de echtheid ervan.

Render

De phablet, die een schermdiagonaal van 6 inch zou krijgen, lijkt op eerder gelekte renders van de broertjes van de Huawei Mate 10 Pro. Er zou ook nog een lite-variant en een gewone Mate 10 komen. De Mate 10 Pro valt op door bijzonder dunne randen boven en onder het scherm. Die aan de zijkant lijken zelfs helemaal afwezig.

China

De plaatjes van de voor- en achterkant zijn afkomstig uit China, en hoogstwaarschijnlijk niet afkomstig van Huawei zelf. Anders had de batterij wel voller gezeten dan ongeveer 70 procent. Een beetje vreemd is dat er niet een, maar twee batterij-indicators boven het scherm prijken. Maar het is mogelijk; meerdere bestaande Androidtoestellen hebben dat soms ook.

De beeldverhouding van het scherm van de Mate 10 Pro wijkt af van de meeste andere telefoons, met 18:9. Wat inhoudt dat het scherm precies tweemaal zo lang is als het breed is.

Advertentie

November

Op de erg dunne boven- en onderrandjes na, lijkt het toestel erg op een render van de gewone Huawei Mate 10 die onlangs lekte. Of deze render een slechte Photoshop-kopie daarvan is of een echt plaatje, moet nog even worden afgewacht. Huawei zou de nieuwe toestellen ergens in november presenteren.

Snelste phablet

Dat is wel iets om naar uit te kijken, want de Mate 10 Pro zou de snelste phablet worden die het Chinese bedrijf ooit heeft gemaakt. De HiSilicon Kirin 970-processor, die in eigen huis is gemaakt, belooft een supersnelle Android-ervaring op te leveren. Huawei meldt hierover dat het de eerste chip is met ‘echte’ ¬†artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) aan boord. Want met AI is rekening gehouden in een deel van de chip. Het 6-inch scherm krijgt QHD-kwaliteit en minstens 6GB ram, als we de geruchten mogen geloven. 64GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is met een micro sd-kaart is een ander gerucht dat we nu al vaker gehoord hebben. De batterij zou 4200 mAh omvatten.

Reacties (0)