Verkopen Motorola Xoom vallen tegen; nog maar 100.000 tablets verkocht

07 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
Motorola-xoom-wit

Volgens analisten bij de Deutsche Bank zijn er op dit moment nog maar 100.000 Android 3.0 Honeycomb gebruikers, waar we dus uit af kunnen leiden dat de Motorola Xoom, momenteel nog de enige Honeycomb tablet op de markt, maar 100.000 keer over de toonbank gegaan is.

De analisten hebben via de Android ontwikkelaars website het aantal Honeycomb gebruikers kunnen achterhalen en het schijnt dus flink tegen te vallen. Vergeleken met de iPad 2, waarvan er in maart ongeveer 2.5 miljoen verkocht zijn, presteert de Xoom dan ook zeer slecht. Andere analisten melden dat Motorola wel eens een financieel probleem zou kunnen krijgen door de tegenvallende verkopen en de fabrikant zou dan ook snel met een nieuwe line-up moeten komen om een en ander nog te kunnen redden.

Wij vragen ons af of 100.000 stuks van een prijzige tablet verkopen zo slecht is. De tablet markt is nog zeer jong, onzekerheid is groot en er liggen mogelijkheden voor iedereen. We moeten de kwartaal cijfers van Motorola afwachten om te zien of het echt zo slecht gesteld is met de fabrikant.

Reacties (0)