Verkoop Nokia Lumia 2520 mogelijk vertraagd door gevaarlijke oplader

17 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Nokia-Lumia-2520-retina

De verkoop van de Nokia Lumia 2520 in ons land loopt mogelijk vertraging op vanwege een gevaarlijke oplader. Dit verklaarde Paul Mols, marketing manager van Nokia aan NuTech. De fabrikant wil de tablets pas verkopen als er een geschikte oplossing is.

In verschillende andere landen was de tablet al wel te koop. Hier heeft Nokia de verkoop stilgelegd. De Verenigde Staten is het enige land waar de 2520 wel in de winkel blijft. Nokia raadt de Amerikanen wel aan de los verkrijgbare reislader niet te gebruiken.

Volgens Nokia kan het omhulsel van de plug van de meegeleverde oplader in sommige gevallen loslaten. Hierdoor bestaat het risico dat je een elektrische schok krijgt. Er zijn echter geen gevallen bekend waar dit daadwerkelijk is gebeurd. Op hun website staat dat het vermoedelijk gaat om 30.000 opladers met het typenummer AC-300 en 600 reisladers. De Finse fabrikant zegt zo snel mogelijk te werken aan een oplossing voor het probleem.

Deze week maakte Nokia bekend de Nokia 2520 half mei te gaan verkopen in Nederland. De tablet zal enkel bij BCC verkrijgbaar in de kleur zwart. De adviesprijs bedraagt 499 euro. Of de verkoopdatum nu opgeschoven wordt is nog niet bekend.

Advertentie

De Nokia Lumia 2520 is waarschijnlijk de enige tablet die onder de naam Nokia verkocht gaat worden. Het Finse concern werd vorig jaar overgenomen door Microsoft. Nieuwe Lumia-smartphones en tablets zullen voortaan onder de naam van de nieuwe eigenaar in de winkel liggen.

Nokia’s tablet maakt gebruik van Microsoft’s besturingssyteem Windows RT 8.1. Verder heeft de Lumia 2520 een 10,1 inch full-hd-scherm en een quadcore-processor van Qualcomm, de Snapdragon 800. Aan de achterzijde bevindt zich een 6,7 megapixel camera met een Carl Zeiss-lens.

Reacties (0)