Update Samsung Galaxy tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9

05 augustus 2011 1 Minuut 2 Reacties
Galaxy-Tab-10-1-nieuw

We wachten er al maanden op, maar er is nog steeds geen duidelijkheid. Waar blijven de nieuwe Samsung tablets? In het buitenland - denk aan Italië, de VS, Duitsland en Engeland - is de Galaxy Tab 10.1 al verkrijgbaar maar in Nederland moeten we het nog steeds doen met pre-orders.

We hebben natuurlijk Samsung Nederland gevraagd om een reactie, maar dat gaf ook weinig nieuws. Een bron bij een online winkel laat ons weten dat de Galaxy Tab 10.1 in ieder geval binnen 2 weken zou moeten arriveren. Samsung is overigens al wel stilletjes een online actie gestart waarbij je een gratis docking station krijgt bij aankoop van de tablet. Rondom de Galaxy Tab 8.9 is het nog stiller in Nederland, maar hier en daar kun je al een pre-order plaatsen. Deze tablet is ook in het buitenland nog niet verkrijgbaar, maar de verwachting is dat deze tablet half augustus in de UK te koop is. Nederland volgt waarschijnlijk in september.

Ook is de Galaxy Tab 10.1 in de VS gelanceerd met een pure versie van Android Honeycomb, terwijl we in Europa de Samsung TouchWiz UX standaard geïnstalleerd krijgen. interface Bezitters van een Amerikaanse Galaxy Tab 10.1 krijgen nu de kans hun tablet te updaten met de TouchWiz interface. Toch is het geen vrijwillige keuze aangezien je geen toekomstige updates meer krijgt wanneer je deze TouchWiz update niet doorvoert.

Kortom, het is nogal onduidelijk rondom de Galaxy Tabs, maar hopelijk geeft Samsung zeer snel meer duidelijkheid en kunnen we ook in Nederland gewoon naar de winkel om de dunste tablet ter wereld aan te schaffen. Mocht je niet kunnen wachten en als eerste de tablet willen hebben dan kun je al een pre-order plaatsen bij onder andere PDAshop, Dixons en Bol.com.

Advertentie

Ondertussen kun je hier alvast een review van de Galaxy Tab 10.1 bekijken.

Bron: Engadget (1) (2)

Reacties (2)