Update Google Play Store brengt verschillende verbeteringen

14 maart 2014 2 Minuten 1 Reacties
Google-Play-retina

Google heeft vandaag een grote update voor de Play Store uitgerold. De update wordt automatisch op Android tablets en smartphones beschikbaar gesteld en brengt onder meer de mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd te installeren. De Play Store wordt met de update naar versienummer 4.6.16 gebracht en alle bezitters van een Android tablet en/of smartphone krijgen automatisch toegang tot de vernieuwde Play Store.

Batch Install

De belangrijkste en wellicht meest interessante verbetering is dat het vanaf nu mogelijk is om een groep applicaties tegelijkertijd te laten installeren in plaats van elke app apart te moeten installeren. Google noemt de nieuwe functie ‘Batch Install’. Hiermee kun je de applicatie die je wilt installeren aanvinken en vervolgens met één druk op de knop allemaal installeren. Met name wanneer je een nieuwe Android tablet of smartphone koopt en al je reeds aangeschafte apps wilt installeren is dit een erg handige optie.

In-app aankopen veiliger

Nadat Apple eerder deze week al een verbetering voor de beveiliging van in-app aankopen doorvoerde in iOS 7.1 doet Google nu hetzelfde in de Play Store-update. Tot nu toe moest je eenmaal je wachtwoord invoeren om vervolgens 30 minuten lang in-app aankopen te kunnen doen. Vanaf nu krijg je daar de optie bij om elke keer dat er een in-app aankoop gedaan wordt om het wachtwoord te laten vragen. Met name wanneer de kinderen veel met de tablet spelen is dit een optie die zeer welkom is. Ook moeten apps voortaan bij het downloaden in de voorwaarden al melden dat er in-app aankopen gedaan kunnen worden.

Kleine verbeteringen

Google heeft ook een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn de ‘help’ en ‘instellingen’ knoppen verplaatst naar het menu dat links ingeschoven kan worden, is het beveiligingssysteem waarmee apps gecontroleerd worden verbeterd en is de stijl van sommige knoppen en elementen iets aangepast.

Advertentie

Google Play Store updaten

De update voor de Google Play Store wordt gefaseerd uitgerold naar Android tablets en smartphones. De Play Store updatet zichzelf automatisch maar Google heeft ook een speciale functie toegevoegd waarmee je kunt checken of je over de laatste versie beschikt en wanneer dit niet het geval is de meest recente versie kunt downloaden. De check wordt uitgevoerd wanneer je op ‘build versie’ tikt in de instellingen van de app.

Reacties (1)