Untethered jailbreak voor iOS 7 nu beschikbaar

22 december 2013 3 Minuten 0 Reacties
ios-7-jailbreak

De eerste untethered jailbreak voor iOS 7 is zojuist uitgebracht. De jailbreak genaamd evasi0n7 is gemaakt door evad3rs, een groep iPhone- en iPad-hackers, en is beschikbaar voor zowel Windows, Mac als Linux.

De jailbreak evasi0n is beschikbaar voor alle toestellen met iOS 7.x en hoger, zelfs voor de laatste Beta versies van iOS 7.1. De heren van evad3rs zoeken (en vinden) altijd naar een kwetsbaarheid in het mobiele besturingssysteem van Apple en gebruiken zo’n ‘lek’ om de jailbreak te kunnen uitvoeren.

iOS 7 Jailbreak: Evasi0n7

Geschikte iPads:

  • iPad 2
  • iPad 3 (The new iPad)
  • iPad 4
  • iPad mini
  • iPad Air
  • iPad mini retina

(De jailbreak is natuurlijk ook geschikt voor het overgrootte deel iPhones en iPod touches dat Apple ooit op de markt heeft gebracht)

Advertentie

Volgens de makers neemt de jailbreak maar vijf minuten van je tijd in beslag maar is het verstandig om een volledige back-up te maken alsmede de pincode van je toestel uit te schakelen. Ook wordt aangeraden je iPad eerst te restoren via iTunes als je de laatste updates van iOS OTA (over the air) geïnstalleerd hebt. Eerstgenoemde is je redding als het jailbreaken fout gaat, de andere aanraders moeten mogelijke problemen voorkomen.

Het jailbreaken van je toestel geeft je de mogelijkheid om te ontsnappen aan het strakke ecosysteem van Apple. Hoewel velen dit juist fijn vinden, is er een groep die graag meer uit hun iPhone, iPad of iPod willen halen. Door het jailbreaken kun je verschillende iOS-functies aanpassen en krijg je toegang tot de officiële jailbreak App Store Cydia. Jay Freeman, maker en beheerder van Cydia, liet echter via Twitter weten geen tijd gekregen te hebben zich voor te bereiden op de release van de evasion7 jailbreak. Dit betekent dat er aardig wat kinderziekten kunnen optreden in deze ‘App store voor jailbreak tweaks/apps’. Sowieso moeten een hoop van de hackers/developers hun tweaks/hacks en andere zakken nog geschikt maken voor het iOS 7 besturingsprogramma. Hoeveel je dus op dit moment al hebt aan de jailbreak is dus maar de vraag.

Jailbreak downloaden

De evasi0n jailbreak kan inmiddels via de website van evasi0n gedownload worden. Ook wordt daar omschreven hoe de jailbreak uitgevoerd moet worden.

Update: Het lijkt erop dat het team achter de jailbreak zich dit keer voor het ‘grote’ geld gekozen heeft. Naar het schijnt heeft een Chinees bedrijf 1 miljoen dollar betaald om voor Chinese gebruikers standaard een App store met allerlei gehackte/gekraakte software (gratis versies van betaalde apps) te installeren. Hoewel dit alleen gebeurd bij gebruikers die hun standaard-taal op Chinees hebben staan durf ik niet mijn hand in het vuur te steken dat je data veilig is na deze jailbreak. Wie weet hebben de heren ook ander geld aangenomen voor ‘handige’  informatie verzamel tools of andere ongein. De eerder genoemde frustratie van Jay Freeman is ondertussen ook voorzien van meer informatie, de Cydia app die nu beschikbaar is na de evasi0n7 jailbreak is niet een ‘officiële’ versie en dus moet er nog een nieuwe jailbreak-update uitgebracht worden nadat hij wel tijd (en zin) heeft gehad de boel goed werkend te krijgen. Dus zelfs als je nu niet kan wachten moet je in de komende dagen nog een keer jailbreaken om deze update te krijgen. 

Voor nu is mijn advies simpel: Blijf weg bij deze jailbreak tot we meer weten.

Reacties (0)