Ubisoft lanceert Far Cry 4 Arena Master op Android en iOS

18 november 2014 2 Minuten 0 Reacties
arena-master

Ubisoft lanceert wederom een companion app naast een grote gamerelease, zoals de uitgever dat ook deed toen Assassin's Creed Unity uitkwam. Dit keer krijgt het spel Far Cry 4 een eigen app, waar je niet eens de game zelf voor hoeft aan te schaffen om hem te gebruiken.

Far Cry 4 Arena Master

Wanneer er echt sprake is van een grote gamerelease bij een uitgever die z’n spellen op meerdere platformen tegelijk uitbrengt, dan komt het steeds vaker voor dat we ook een gratis companion app zien verschijnen. Meestal heb je de originele game nodig om alles uit die app te halen (of andersom), maar in het geval van Far Cry 4: Arena Master is dat toch echt anders. De app is niet alleen gratis te downloaden, het heeft ook geen in-app-aankopen én je hebt niet eens Far Cry 4 nodig om alles uit de app te halen.

Andersom werkt het wel zo dat je meer uit Far Cry 4 kunt halen wanneer je met deze app ondertussen speelt. In de game krijg je als speler te maken met een arena waarin mensen en dieren het tegen elkaar opnemen voor het vermaak van het publiek dat om die arena staat te juichen. Naarmate je meer speelt, ontgrendel je meer mannetjes en dieren – precies: je houdt zowel mensen en dieren in kooien gevangen en laat hen tegen hun wil in een gevecht van leven op dood aangaan. Dit is niet het type spel dat je aan je kleine kinderen wil geven.

Advertentie

Het doel van het spel is niet helemaal duidelijk (bouw je nou een leger of ben je gewoon de baas van een bloederig circus?), maar het lijkt er op dat het puur draait om jouw rol als circusdirecteur. Van een bloederig circus, welteverstaan. Mocht je nou door je mannetjes of dieren heen zijn, dan kun je andere mannetjes op pad sturen nieuwe mannetjes en dieren binnen te halen. Nee, het wordt er moreel gezien niet beter op. De game is nu uit op Android en kan ook elk moment in de Nederlandse App Store verschijnen, voor iOS.

Far Cry 4 Arena Master

Reacties (0)