Tweede iPad generatie (iPad 2) waarschijnlijk zonder OLED display

11 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
ipad-apple

We hoeven je niet nog een keer te vertellen dat de tweede generatie iPad - omgedoopt tot de iPad 2 - ergens begin volgend jaar leverbaar moet zijn. Ook is er al vaker gezegd dat de tablet gebruik zal maken van de Retina resolutie, zoals ook de iPhone 4. De nieuwe update is dat de iPad waarschijnlijk geen gebruik gaat maken van OLED technologie (betere kleuren, beter contrast, en zuiniger).

We hoeven je niet nog een keer te vertellen dat de tweede generatie iPad – omgedoopt tot de iPad 2 – ergens begin volgend jaar leverbaar moet zijn. Ook is er al vaker gezegd dat de tablet gebruik zal maken van de Retina resolutie, zoals ook de iPhone 4. De nieuwe update is dat de iPad waarschijnlijk geen gebruik gaat maken van OLED technologie (betere kleuren, beter contrast, en zuiniger).

De reden hiervoor is dat de leverancier van deze schermen, Samsung Mobile Display, niet kan voldoen aan de grote vraag van Apple. Waarschijnlijk houdt dit tekort aan OLED displays voor mobiele apparaten ook nog wel een tijdje aan. Dit houdt in dat de iPad 2 het nu nog moet doen met een standaard LCD display en moet profiteren van de IPS technologie in combinatie met het Retina display.

De iPad is niet het enige apparaat wat last heeft van het tekort van OLED displays. Eerder werd al bekend dat ook HTC toestellen een standaard LCD scherm moest geven aangezien Samsung niet aan de vraag kon voldoen. Veel fabrikanten zijn met nieuwe producten gekomen die van OLED displays voorzien zouden moeten worden. Samsung heeft de productie capaciteit niet op tijd uit kunnen breiden en er moet dus netjes op de beurt gewacht worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)