TRON introduceert Snapchat-concurrent BitTorrent Live

28 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
BitTorrent Live

BitTorrent, inmiddels onderdeel van blockchainproject TRON, kennen we allemaal nog wel. Het bedrijf komt nu met een nieuwe dienst, genaamd BitTorrent Live.

De dienst moet de concurrentie aangaan met Snapchat, maar dan gedecentraliseerd.

BitTorrent Live is een gedecentraliseerde versie van Snapchat, waar gebruikers content live kunnen maken en delen met anderen, en waar anderen dan weer op kunnen reageren in de vorm van reacties, likes en in de toekomst zelfs betalingen. Vooralsnog gaat het om een betaversie van de dienst, waar je je voor aan kunt melden.

Een belangrijk onderdeel van BitTorrent Live is de BTT-token, een digitale munt die op de TRON-blockchain uitgebracht wordt. Gebruikers kunnen met deze digitale munt betalingen doen en streamers kunnen op die manier ook geld vragen of krijgen voor hun content. Volgens TRON geeft het project de community een nieuwe manier om met elkaar te verbinden, en krijgen contentcreators een nieuwe manier om geld te verdienen.

Advertentie

Imagine chatting with your favorite athlete, becoming immersed in a music festival, or meeting new friends to share your passions all by simply firing up the BitTorrent Live app. By using our decentralized technology, we aim to create a boundary-free internet but also be at the forefront of a new content experience.

De nieuwe dienst wordt in fases uitgerold. De registraties voor de betatest zijn inmiddels open, waarna de officiële beta in het tweede kwartaal van dit jaar van start zal gaan.

Reacties (0)