TotalBooX reader: Alleen betalen voor pagina’s die je gelezen hebt

07 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
TotalBoox

Het lezen van boeken is een populaire activiteit op tablets en e-readers maar om een goed boek te lezen moet je deze natuurlijk aanschaffen via een van de vele applicaties die hiervoor ontwikkeld zijn. Tijdens het bladeren door de Google Play Store kwam ik een applicatie tegen die een ander model gebruikt. Je betaalt namelijk alleen voor de pagina's die je daadwerkelijk leest.

TotalBooX

TotalBooX is een recent gelanceerde applicatie die zich nog in bèta fase bevindt maar die wellicht voor sommige mensen interessant kan zijn. Niet iedereen leest namelijk een boek altijd uit en toch betaal je voor het complete boek. TotalBoox vraagt alleen geld voor de pagina’s die je daadwerkelijk gelezen hebt, de overige pagina’s worden niet in rekening gebracht. De prijs per pagina is afhankelijk van de totale prijs van een boek en je zult dus nooit meer betalen dan het boek compleet kost.

Betalen per pagina

Het principe werkt vrij eenvoudig. Je maakt een account aan bij TotalBooX, zorgt dat je voldoende saldo in je account hebt staan en vervolgens kies je de boeken die je graag zou willen lezen. Zodra je begint met het openslaan van de eerste bladzijde gaat de teller lopen en begin je dus met betalen. Volgens de ontwikkelaar van de dienst is het ook mogelijk om boeken offline te lezen, mits je voldoende saldo hebt.

Zoals gezegd bevindt de dienst zich nog in de bèta fase en zal begin volgend jaar officieel gelanceerd worden, maar je kunt de app al in de Google Play Store vinden om uit te proberen.

Reacties (0)