Toshiba komt met Android 3.0 tablet voor Europa

15 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Antares_Prod_Full_Jan11_01

Toshiba heeft vandaag tijdens het MWC 2011 aangekondigd dat ze deze zomer nog met een Android 3.0 Honeycomb tablet voor Europa komt. De tablet heeft onder andere een 10.1 inch display, geïntegreerde GPS en twee video camera's.

De Toshiba tablet wordt aangestuurd door de dual-core Nvidia Tegra 2 processor, heeft een capacitief multitouch display in een 16:10 formaat met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Het display van de tablet past zichzelf continue aan aan de licht condities van de omgeving om zo de perfecte helderheid en het ideale contrast weer te geven. Daarnaast heeft Toshiba haar eigen Resolution+ technologie toegevoegd voor het optimaliseren van SD video materiaal in een HD schermresolutie. Ook de audio output wordt automatisch aangepast aan het geluid in de omgeving. Qua functies zal de tablet 3G ondersteunen, een gyroscoop, accelerometer, GPS ontvanger en twee camera’s bevatten. Een camera aan de voorzijde van 2 megapixels en de camera op de achterzijde van 5 megapixels. De Toshiba tablet heeft meerdere connectiviteit opties waaronder een HDMI poort, USB 2.0 poort, en een mini USB poort. Via het SD card slot kun je extra geheugen benutten en bestanden overzetten. Daarnaast heeft de tablet vanzelfsprekend de mogelijkheid tot een Wifi verbinding.

Naast de Android Market heeft Toshiba ook haar eigen Toshiba Places toegevoegd. Hier kunnen gebruikers applicaties downloaden die geoptimaliseerd zijn voor het 10.1 inch scherm. Ook kunnen gebruikers via Toshiba Places gemakkelijk content delen via een online opslagsysteem. De tablet komt waarschijnlijk met een cover dat in verschillende kleuren besteld (of vervangen) kan worden.

Video Toshiba Antares tablet

De Toshiba tablet is ook gespot op het MWC 2011, maar dit prototype tablet draait op Android 2.2 en dus niet 3.0. De naam van deze tablet werd in de instellingen teruggevonden. Het schijnt dat de naam Toshiba ‘Antares’ gaat worden.

Reacties (0)