Toshiba AT270 met AMOLED display in september te koop voor 549 euro

13 juli 2012 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-Excite-7-7-AT470

Toshiba maakt dit jaar werk van tablets. De fabrikant heeft in de VS al verschillende nieuwe modellen gelanceerd, waaronder een tablet met een display van maar liefst 13.3 inch. In Nederland heeft Toshiba onlangs de 10.1 inch AT300 met quad-core processor gelanceerd en vanaf september komt daar wellicht een 7.7 inch Amndroid tablet met AMOLED display bij.

Begin dit jaar dook de Toshiba AT270, ook wel Excite 7.7 genoemd in de VS, voor het eerst op tijdens de CES 2012 en twee maanden later zagen we het eerste werkende model tijdens met Mobile World Congres in Barcelona. In de VS heeft Toshiba de tablet reeds gelanceerd en tot vandaag was het onduidelijk of het model ook naar Europa zou komen. De website Tablet Community weet te melden dat Toshiba vandaag tijdens een briefing voor de IFA 2012 beurs heeft aangegeven dat de AT270 uiterlijk in september op de Europese markt verschijnt. De tablet zal een adviesprijs krijgen van 549 euro.

Toshiba AT270 specificaties

549 euro is natuurlijk een hoop geld maar de AT270 beschikt dan ook over een aantal high-end specificaties. Om te beginnen beschikt de tablet over een 7.7 inch AMOLED display, een techniek die we kennen van de Samsung Galaxy Tab 7.7. AMOLED displays zorgen voor zeer diepe zwartwaarden, een groot contrast en een zeer scherpe weergave. Daarnaast beschikt de AT270 over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Gorilla Glass bescherming, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth 3.0, Wifi, 32GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden.

De tablet kan middels een microUSB poort op een PC aangesloten worden en via de docking-poort kan een HDMI verbinding tussen TV en tablet gelegd worden. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 5 megapixel camera, terwijl je aan de voorzijde een 2 megapixel camera krijgt voor videogesprekken. De Toshiba AT270 weegt 332 gram en is maar 7.84mm dun. Volgens de fabrikant moet de batterij zo’n 11 uur meegaan wanneer volledig opgeladen.

Advertentie

Qua software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met de toevoeging van het Toshiba Places platform. Toshiba wilde nog niks zeggen over een mogelijke Android 4.1 Jelly Bean update.

Toshiba AT270 kopen

De kans is groot dat de AT270 in september ook in Nederland verschijnt maar dat wil/kan Toshiba Nederland nog niet bevestigen. De prijs van 549 euro zal waarschijnlijk hetzelfde zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)