Tekenen in Google Keep op Chrome OS vanaf nu mogelijk

19 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Google heeft de applicatie Google Keep van een update voorzien op Chrome OS, waardoor gebruikers er nu ook in kunnen tekenen. Dat kan natuurlijk alleen wanneer je Chromebook is voorzien van een touchscreen.

Google Keep op Chrome OS

Google Keep is van simpele notitie-applicatie uitgegroeid tot een zeer handige app die niet misstaat op een slim apparaat, met Android, iOS of Chrome OS. Gebruikers van de app hebben in de afgelopen maanden toegang gekregen tot een geavanceerd zoeksysteem, bookmarking en tekentools — maar niet alle versies krijgen alle mogelijkheden op hetzelfde moment. Daar waar het een jaar geleden al mogelijk was te tekenen binnen Keep op Android, is dat nu ook mogelijk voor de mensen die de applicatie gebruiken op hun Chromebooks.

Maar alleen natuurlijk voor de mensen die een Chromebook met een touchscreen hebben. En mocht zo’n apparaat dan ook nog een scherm hebben dat helemaal naar achteren geklapt kan worden, dan zal dat tekenen ook nog eens aanvoelen alsof je dat op een tablet doet. Mocht je het tekenen al eens eerder hebben gedaan op Android, dan ben je direct bekend met de nieuwe feature op Chrome OS, omdat het een directe kopie is. Uiteraard krijgen gebruikers ook toegang tot een gum en meerdere kleuren, zodat er ware kunstwerken kunnen worden gemaakt.

Reacties (0)