TCL lanceert smartphones in de Benelux: TCL20 5G en TCL20 SE

29 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
TCL20 5G

TCL komt naar Nederland. De Chinese fabrikant lanceert twee nieuwe smartphones, draadloze oordoppen en een router.

TCL staat wereldwijd bekend als één van de grootste producenten van displays. Alhoewel ze in Nederland nog niet heel bekend zijn wil het bedrijf ook hier voet aan de grond krijgen. De Benelux gaat kennis maken met twee nieuwe Android-smartphones van het merk, namelijk de TCL20 5G en de TCL20 SE.

TCL20 5G

De TCL20 5G is een smartphone met 5g-ondersteuning en draait op de Qualcomm Snapdragon 690 5G-chipset. Het toestel krijgt een Full HD+-display van 6,67-inch met NXTVISION-technologie. Dit moet waarheidsgetrouwe kleurweergave gaan bieden met een uitstekende helderheid en contrast, terwijl je het scherm ook in direct zonlicht nog goed af moet kunnen lezen. Aan boord vinden we verder 6 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh.

Achterop vinden we een driedubbel camerasysteem met een hoofdcamera van 48 megapixel, een groothoeklens en een macrolens. Videobeelden moet je stabiel kunnen opnemen in 4k-kwaliteit dankzij Gyro EIS. Het toestel beschikt verder over dual-speakers en ondersteuning voor hi-res audio.

Advertentie

TCL20 SE

Iets goedkoper is de TCL20 SE. Dit model beschikt over een display van 6,82-inch met NXTVISION. Het scherm komt met een V-notch, dual-speakers en ondersteuning voor Hi-res audio. Achterop vinden we een 16-megapixel viercamerasysteem met kunstmatige intelligentie.

Het toestel heeft een grote batterij van 5.000 mAh, nfc, een Qualcomm Octa-core-chipset en On-The-Go achterwaarts opladen. Hiermee kun je andere gadgets middels deze smartphone opladen, waarbij dit model eigenlijk als powerbank dient.

TCL Moveaudio headsets en 5g-generatie CPE router

Naast twee nieuwe smartphones komt TCL ook met draadloze oordoppen, namelijk de TCL Moveaudio S150- en S200-headsets. Je kunt luisteren via de bluetoothverbinding, hebt drie uur luisterplezier en tot 23 uur met de meegeleverde case en tevens touchpadbediening. Ook telefoongesprekken zijn geen probleem. Je kunt ze snel verbinden dankzij Google Fast Pair 2.0. Lees ook de eerdere aankondiging van deze draadloze oortjes. Daarnaast komt het bedrijf op de korte termijn met de 5G Linkhub, een 5g-generatie CPE router voor stabiele hogesnelheidsverbindingen.

Prijs en beschikbaarheid

De TCL20 5G en TCL20 SE zijn vanaf 29 maart vooruit te bestellen en liggen in week 17 (26 april – 2 mei) in de winkels. De TCL20 5G gaat 299 euro kosten. Het goedkopere SE-model heeft een verkoopadviesprijs van 149 euro. De S150 en S200 gaan respectievelijk 39,95 en 79,95 euro kosten. De 5G LinkHub CPE heeft een adviesprijs van 549 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)