Belastingdienst ontwikkelt tablet-app voor belastingaangifte

28 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Belastingdienst-app

De Belastingdienst heeft een applicatie voor Android tablets en de iPad ontwikkeld waarmee belastingaangifte gedaan kan worden. De app is dit jaar echter maar door een beperkte groep mensen te gebruiken.

Komende zaterdag wordt een proef gestart met de nieuwe tablet-applicatie van de Belastingdienst. Hiermee kunnen mensen van wie de aangifte voor 2013 al correct is ingevuld door de fiscus gebruikmaken. Er is geen mogelijkheid om de aangifte in de app te wijzigen of aan te vullen. Het is dan voorlopig ook alleen een proef waarmee mensen een aangifte kunnen versturen. Mocht je de aangifte willen aanpassen ben je nog steeds aangewezen op aangifte via de website of het daarvoor ontwikkelde programma.

De Mijn Aangifte-app van de Belastingdienst zal komende zaterdag in de Google Play Store en App Store van Apple verschijnen en kan door een beperkt aantal mensen gebruikt worden om de aangifte digitaal te versturen. De eerste 200.000 mensen die voldoen aan de voorwaarden kunnen de applicatie dit weekend downloaden, aldus de fiscus. In april wordt de proef met de tablet-app geëvalueerd, waarna besloten wordt of volgend jaar de mogelijkheden uitgebreid worden.

Reacties (0)