T-Mobile komt in 2011 met 4G tablet PC’s

12 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
T-Mobile-Logo

Telecom Provider heeft bekend gemaakt dat ze in 2011 met een aantal speciale 4G tablet PC's op de markt wil komen. Momenteel wordt er alleen gewerkt aan het uitrollen van een 4G netwerk (HSPA+) in de VS, maar wellicht is Nederland ook snel aan de beurt.

T-Mobile heeft verder aangegeven de samenwerking aan te zijn gegaan met een aantal grote tablet PC fabrikanten voor de ontwikkeling van deze tablets. In de VS is T-Mobile niet de enige telecom provider die aan een 4G netwerk werkt. Concurrent Sprint wil ook in 2011 een aantal 4G tablets lanceren die werken op haar WiMAX netwerk. Momenteel werkt alleen de Samsung Galaxy Tab op de verschillende 4G netwerken.

Niet echt 4G?

Er is momenteel een grote discussie gaande of de verschillende telecom providers hun netwerk wel met 4G mogen aanduiden. De International Telecommunication Union heeft namelijk bepaald dat een 4G netwerk minimaal 100 megabytes per seconde moet kunnen uitwisselen. Het HSPA+ netwerk van T-Mobile, het WiMAX netwerk van Sprint en het LTE netwerk van Verizon halen deze snelheden bij lange na niet. Deze netwerken zitten gemiddeld op 10 Mbps.

Reacties (0)