‘Surface killer’: Lenovo onthult de Ideapad Miix 700

02 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Miix 700

Leno gaat de strijd aan met Microsoft's Surface tablets met de Ideapad Miix 700, een convertible tablet met een indrukwekkend toetsenbord.

Leno gaat de strijd aan met Microsoft’s Surface tablets met de Ideapad  Miix 700, een convertible tablet met een indrukwekkend toetsenbord.

Lenovo Ideapad Miix 700

Lenovo heeft in het verleden vaak de grens doen vervagen tussen laptops en tablets, maar de vandaag aangekondigde Ideapad Miix 700 spant de kroon. De Miix 700 is duidelijk bedoeld als concurrentie voor de Surface tablets/laptops van Microsoft. Net zoals de Surface heeft de Miix 700 een kickstand en een scharnier, waardoor je de Miix 700 ook kunt gebruiken als een tablet. Ook is er net zoals bij de Surface een keyboard die je met sterke magneten aan de Ideapad Miix 700 kunt vastmaken, zodat je de tablet kunt gebruiken als laptop. Volgens tech-site Engadget erkende een Lenovo medewerker zelfs dat de tablet geïnspireerd is door de Surface.

Toch is het goed om te zien dat meer merken zich bezighouden met convertible laptops/tablets, omdat er nou eenmaal niet echt veel keuze op dat gebied is. Het toetsenbord van de Ideapad Miix 700 schijnt bijna even goed te voelen als een echt laptop-toetsenbord, en werkt volgens de fabrikant beter dan het toetsenbord van de Surface. De Miix 700 heeft een Intel Core M7 processor, vergelijkbaar met de normale Surface 3. De nieuwe convertible van lenovo komt dus niet in de buurt van de Surface Pro 3. Je kunt tot 8GB aan werkgeheugen gebruiken, en een 256GB SSD. De Lenovo Ideapad Miix 700 heeft een 12-inch scherm met een resolutie van 2160 bij 1440 pixels. Natuurlijk draait de convertible op Windows 10- of Windows 10 Professional-software.

Aan de achterkant en voorkant van de tablet vind je 5-megapixel camera’s, en je kunt zelfs Intel’s RealSense 3D camera gebruiken om op Windows 10 met je gezicht in te loggen. Verder komt de convertible met een usb 3.0-poort, een usb 2.0-poort, een microHDMI-poort voor het koppelen van een extern display, een microSIM-kaartlezer (optionee) en een microSD-kaartlezer waarmee het interne geheugen uitgebreid kan worden. De tablet komt met één enkele speaker voor de audioweergave.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Ideapad Miix 700 verschijnt in januari van 2016 pas in Nederland en krijgt een prijs van 999 euro mee. Welke specificaties je hier exact voor terugkrijgt is nog niet bekend.

Bron CNET

Reacties (0)