Surface Duo van Microsoft verschijnt nu ook in Nederland

13 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft Surface Duo

Er gaan al geruchten dat er een nieuwe in aantocht is, maar in Nederland is hij nu uit: Microsoft Surface Duo.

Surface Duo, de Android-telefoon van Microsoft, is nu uit in Nederland. Het toestel is verkrijgbaar in meerdere varianten en vanaf 1564,89 euro. Dit kondigt Microsoft aan op zijn website.

Surface Duo is een bijzonder toestel, niet alleen in uiterlijk maar ook in de geschiedenis van Microsoft. Het is de eerste Microsoft-telefoon sinds het stopte met Windows Phone. Deze Android-smartphone van Microsoft is geen vouwbare telefoon, maar opent als een boek met een scherm aan de ene kant en een scherm aan de andere kant. Beide schermen zijn AMOLED en 5,6 inch lang.

Microsoft Surface Duo

Surface Duo is erg gericht op de zakelijke markt en specifiek geschikt voor multitasken. Echter wordt er veel geklaagd over te trage apps, dus of die ervaring zo vloeiend is als Microsoft hem in zijn trailers toont, valt te betwisten. Het is wel mogelijk om te kiezen of je één app per scherm opent of één app op de twee schermen tegelijk.

Advertentie

Nu dus in Nederland te koop, de Surface Duo-telefoon. De variant met 128GB kost 1564,89 en die van 256GB opslag is 1664,11 euro. Ondertussen is er in vacatures van Microsoft te lezen dat de techgigant aan een opvolger werkt. Deze zou 5G hebben en een betere camera. Dat laatste is geen moeilijke opgave: de Surface Duo heeft een 11MP-camera. Die camera was ook vooral gericht op het maken van selfies, die over het algemeen vaak met minder megapixels toch wel goed uit de verf komen.

Surface Duo is al enige tijd uit in andere landen. Zo verscheen hij al op 10 september in de Verenigde Staten en kwam hij in februari naar Duitsland. Nu is daar dus ook Nederland bijgekomen, al is nog onzeker of hij ook naar België komt.

Reacties (0)