Specs Snapdragon 820 toch niet getoond op 11 augustus

10 augustus 2015 1 Minuut 0 Reacties
Qualcomm-Snapdragon

Heel even was daar het gerucht dat Qualcomm de specs van de Snapdragon 820 op 11 augustus zou presenteren, maar dit blijkt niet het geval. Er vindt wel een evenement plaats op die dag, maar die gaat enkel over computer graphics: de SIGGRAPH 2015-conferentie.

Snapdragon 820 laat nog even op zich wachten

Eerder kwam het gerucht naar buiten dat Qualcomm de specs van de Snapdragon 820-processor, voor mobiele apparaten, zo presenteren tijdens een evenement op 11 augustus. Omdat de Snapdragon 810 toch oververhittingsproblemen achter de rug heeft, kijken veel consumenten, journalisten en hardwarefabrikanten uit naar dit moment, omdat iedereen eigenlijk benieuwd is of de problemen zijn opgelost. De chip zou in december worden verscheept en in maart in het eerste apparaat moeten verschijnen.

Dan lijkt augustus inderdaad een mooi moment om aan de wereld te laten zien wat het bedrijf achter de populaire chip voor elkaar heeft gekregen. Er is niet veel nieuws, dus kun je helemaal in de spotlights staan – iets dat Samsung ook bedacht moet hebben, toen het zijn evenement Samsung Unpacked plande op 13 augustus. Helaas is het echter zo dat Qualcomm niets presenteert op de elfde van deze maand, omdat er dan een ander event plaatsvindt, gericht op computer graphics: de SIGGRAPH 2015-conferentie.

Qualcomm zal wel aanwezig zijn op dat evenement, maar zal daar niets gaan presenteren. Op een of andere manier sloeg de geruchtenmolen op hol toen dat dus naar buiten kwam, waardoor er dus werd geroepen dat de specs van de Snapdragon 820 zouden worden gepresenteerd. Naar verluidt hebben al wel enkele fabrikanten de chip in handen gekregen: zowel LG, HTC, Sony als Xiaomi hebben al kunnen zien wat de processor kan. En dat zou niet vreemd zijn: Xiaomi zou de chip namelijk als eerste gebruiken in maart 2016.

Reacties (0)