Specificaties Lenovo IdeaTab S8-50 gespot

01 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-Tab-S8

De Lenovo IdeaTab S8-50 is de nieuwste Android tablet van de Chinese fabrikant, uitgerust met een aantal opvallende en interessante specificaties.

Lenovo heeft er namelijk deze keer voor gekozen een Android tablet te voorzien van een Intel Bay Trail-processor. Tot op heden maakte de fabrikant gebruik van MediaTek-chips voor de Android tablets.

De tablet is voorzien van een 8-inch ips lcd display waarvan de resolutie helaas nog niet bekend is. Kijkend naar de overige specificaties verwachten we echter een full hd-resolutie. Onder de motorkap zien we een Intel Bay Trail Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1,86GHz. De chip wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

Verder is de IdeaTab S8 voorzien van 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uitgebreid kan worden, WiFi, Bluetooth 4.0 en gps. Ook moet er een variant met ondersteuning voor mobiel internet middels 4G verschijnen. Of met de tablet ook gebeld kan worden, zoals de speakers aan de voorzijde doen vermoeden, is niet duidelijk.

Advertentie

Aan de achterzijde van de tablet zien we een 8 megapixel camera terug, vergezeld door een led-flitser. De tablet draait op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android.

Lenovo houdt later deze week in Berlijn een persconferentie waar dit model hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd zal worden. TabletsMagazine.nl is hierbij aanwezig en we houden je dan ook op de hoogte van alle ontwikkelingen en lanceringen. Een overzicht van al het IFA-nieuws vind je op onze IFA 2014 pagina.

Reacties (0)