Sony Xperia XZ Premium overleeft martelingen van ‘Jerry Rigs Everything’

10 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
Xperia XZ Premium krastest 1

Dat de Sony Xperia XZ Premium een zeer goed toestel is, heeft onze reviewer al mogen ondervinden. Maar hoe stevig is het toestel? Daarvoor kijken we mee met een video van JerryRigsEverything. We verklappen alvast dat hij er ditmaal niet in slaagt om het toestel te mollen.

Martelwerktuigen

Wat doet Jerry? Hij pakt allerlei martelwerktuigen om een toestel te mishandelen. Eerst allerlei kraspennetjes met diverse hardheden. Die zijn genummerd van 1 tot 9. Pas bij nummer zes geeft het Gorilla Glass 5-scherm wat krasjes te zien. Dat is beter dan bij de meeste andere toestellen, en zeker beter dan die van andere Sony’s die Jerry onderhanden heeft genomen.

Dat het Gorilla Glass 5 de meeste krassen van sleutels en soortgelijke voorwerpen kan weerstaan, is ook goed nieuws voor de achterkant, want het toestel heeft ook een glazen achterpaneel. Deze overleeft de behandeling dus ook, tot hardheidsniveau zes.

Advertentie

Aansteker

Voorts ontbrandt Jerry een aansteker onder het scherm. Het scherm wordt even zwart op de plek waar het vuur het glas raakt, maar nadat de aansteker is weggelegd, verdwijnt die vlek weer binnen enkele seconden.

Stanleymes

Tegenvallertje is de zijkant van de Xperia XZ Premium. Die is van plastic, met metalen knoppen. Jerry schaaft er met een stanleymes eenvoudig hele schilfers van af en de knoppen bekrassen makkelijk. Maar ze doen het nog wel, en het gesnij in de zijkanten doet de stevigheid van het toestel niet teniet.

Buigen of breken

Dat blijkt bij de laatste test, als Jerry het toestel probeert te buigen met de blote hand. Wat de iPhone 6 Plus ooit overkwam als het in een achterzak zat, gebeurt de Xperia XZ Premium niet. Het toestel buigt niet, het geeft geen krimp.

Review

Al met al is Jerry zeer tevreden over de bouwkwaliteit van deze high-end Sony. Onze reviewer, die aanzienlijk zachter met het toestel omging, was er ook tevreden over, maar dit vanwege de bouwkwaliteit, de camerakwaliteit en de snelle hardware. Onze review teruglezen? Klik hier.

Reacties (0)