Sony Xperia X Ultra wordt een hele lange telefoon

02 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
fake render Sony Xperia X Ultra

Beelden en gegevens van de Sony Xperia X Ultra zijn uitgelekt, de nieuwste telg in de nieuwe Ultra-lijn van de Japanse smartphonemaker. De telefoon heeft een aparte beeldverhouding. Hij is erg lang en smal.

Midranger

De Xperia X Ultra is weer een phablet die het midrangesegment moet bedienen. De telefoon wordt naar verluidt aangedreven door een redelijk bescheiden Qualcomm Snapdragon 660-processor. Het bijzonder vormgegeven scherm is waarschijnlijk de belangrijkste eigenschap van deze smartphone. Het scherm zou een beeldverhouding hebben van 21:9. De schermdiagonaal wordt daarbij waarschijnlijk 6,45 inch. Dat houdt in dat het een langere, maar ook smallere telefoon wordt dan de meeste toestellen die nu in de winkels liggen.

Langwerpig

De resolutie van dit scherm is nog niet genoemd in de gelekte informatie, maar te verwachten valt dat het minimaal HD-resolutie (1080 pixels) zal zijn. Wellicht nog aangevuld met wat pixels om de uitgerekte vorm te vullen. Eerder bracht Sony in dezelfde smartphonelijn de Xperia XA Ultra uit en de Xperia Z Ultra. Die laatste is momenteel nog steeds de grootste van de Sony-smartphonefamilie, met een schermdiagonaal van 6,4 inch. Tijdens het MWC in februari werd er nog een aangekondigd: de XA1 Ultra.

Rood en grijs

De beelden die van deze telefoon zijn uitgelekt, zijn niet van het echte toestel. Het zijn renders die zijn gemaakt op basis van de geruchten. Maar ze laten de aparte beeldschermverhouding wel mooi zien. De kleuren kloppen ook: de Xperia X Ultra zou in grijs en rood naar de winkels komen.

Advertentie

Android 7

Andere genoemde specificaties van deze phablet zijn 4GB ram, 64GB opslaggeheugen, een camera achter met een resolutie van 19 megapixel en een secundaire 13-megapixelcamera. Android 7.0 Nougat zou dit toestel aandrijven. Een batterij met een omvang van 3050 mAh houdt de boel in leven, en deze accu kan ook snel worden opgeladen met het Quick Charge 3.0-protocol. Voorts moet de langwerpige telefoon tegen een onderdompeling in water kunnen, want hij wordt voorzien van een IP68-rating.

Reacties (0)