Sony wil populaire PlayStationfranchises naar smartphones brengen

12 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation 5

Sony wil zijn meest populaire PlayStationfranchises naar smartphones en tablets brengen, blijkt uit een onlangs gepubliceerde vacature.

Sony heeft tot dusver weinig met zijn PlayStationfranchises gedaan op mobiele apparaten, los van de game Uncharted: Fortune Hunter. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in, aangezien er een opmerkelijke vacature opgedoken is.

Sony wil meer doen met mobile

Sony is namelijk op zoek naar een nieuwe leidinggevende die bij PlayStation Studios werkt aan games voor mobiele apparaten. Het is de bedoeling dat “de meest populaire franchise” de overstap maken. Binnen de vacature worden verder geen titels of plannen genoemd; wel is duidelijk dat de aangewezen persoon een strategie voor de komende drie tot vijf jaar ontwikkelt.

Het Japanse bedrijf probeert al jaren het merk PlayStation samen te smelten met de mobiele markt, maar tot nu toe wil dat niet echt lukken. De meest bekende poging is de Xperia Play: een telefoon die omgedoopt werd tot de PlayStationsmartphone, aangezien die een volledig werkende controller aan boord had. De telefoon werd geleverd met enkele PlayStationgames en geĂ¯nteresseerden konden ook losse games aanschaffen.

Advertentie

De telefoon is door sommige gamers nog geliefd, omdat die op Android draait en daardoor gemakkelijk emulatorapplicaties kan draaien, voor het afspelen van games van andere platformen. Met een paar simpele stappen is de telefoon om te toveren tot een emulatiemachine, al zijn er vandaag de dag betere alternatieven beschikbaar. Maar destijds was het wellicht de beste optie, vanwege die controller onder het scherm.

Reacties (0)