Sony stopt met ontwikkeling en productie e-readers

06 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sony-e-readers

Op het gebied van e-readers is er nog maar een klein aantal fabrikanten dat een noemenswaardige rol speelt, waaronder Sony en Kobo. Sony laat echter deze week weten geen brood meer te zien in deze productgroep en stopt daarom met de ontwikkeling en productie van e-readers.

Sony is sinds 2009 in de markt voor e-readers te vinden en de laatste e-readers die Sony uitgebracht heeft zijn de PRS-T3 en PRS-T3S. Een opvolger voor deze modellen hoeven we niet meer te verwachten want volgens de Japanse fabrikant is er te weinig interesse meer in e-readers. De reeds gelanceerde modellen blijven nog te koop maar de voorraden worden niet meer aangevuld.

Sony blijft zich nog richten op de zakelijke markt voor e-readers. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf eind vorig nog een 13-inch model. Eerder liet de Japanse fabrikant al weten de eigen e-book winkel te sluiten en begin dit jaar bevestigde Sony de VAIO-tak, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van laptops, te verkopen. Sony produceert nog wel tablets, waaronder de begin dit jaar gelanceerde Xperia Z2 Tablet.

Lees ook onze Sony Xperia Z2 Tablet review en lees meer over het verschil tussen een tablet en een e-reader.

Via BBC

Reacties (0)