Sony S1: Komt er in september een PlayStation tablet?

16 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
sony-s1-qriocity-tablet

Met de hele tablet hype waar we allemaal in meegesleept worden is het vreemd dat een van de grootste consumenten elektronica fabrikanten niet meedoet. Sony heeft nog geen prototype, laat staan een volwaardige tablet, uitgebracht. Toch zou hier wel eens snel verandering in kunnen komen als we de twee 'zeer betrouwbare en onafhankelijke' bronnen van Engadget moeten geloven.

Volgens deze bronnen zal Sony op de markt komen met enen 9.4 inch Android 3.0 Honeycomb tablet, codenaam S1. Sony zou bezig zijn om een eigen user interface rondom Honeycomb te maken om de concurrentie met de high-end tablets aan te gaan. De tablet zal zich voornamelijk focussen op Sony’s muziek, games, e-books, en video-on-demand dienst, Qriocity. Het zou een super gaming tablet zijn met vooraf geïnstalleerde PS1 games, een Bravia Media Remote en volledige Playstation integratie.

Een vroege schets van de S1 toont een soort ‘wrap’ design, wat we ook terugzien in Notion Ink’s Adam tablet. Het ‘wrap’ gebied bovenaan de tablet zou de batterij en de processor bevatten, een Tegra 2 volgens de bronnen. Camera’s aan de voorzijde en achterzijde mogen natuurlijk niet ontbreken, naast een USB poort, IR poort en mogelijk een Qriocity knop. Het uiterlijk zal aan de voorzijde glanzend zwart zijn en aan de achterzijde mat zilver.

We zien het niet vaak, maar ook de prijs is volgens de bronnen al bekend; De Wifi-only versie zou 599 dollar moeten kosten en zou in september gelanceerd moeten worden. We hebben geen prototype, geen officiële aankondigingen en alleen een ruwe schets, dus meer dan afwachten kunnen we niet doen.

Reacties (0)