Sony presenteert Xperia 1 III, Xperia 5 III en Xperia 10 III

14 april 2021 4 Minuten 0 Reacties
sony-xperia-1-iii-1

Sony kondigt woensdagochtend drie nieuwe smartphones aan. Het gaat om de high-end Xperia 1 III, Xperia 5 III en de robuuste Xperia 10 III.

Sony kondigt drie nieuwe toestellen aan: de Xperia 1 III, de Xperia 5 III en de Xperia 10 III. De laatstgenoemde is vanaf eind juli verkrijgbaar in Nederland, terwijl de andere twee toestellen vanaf de zomer te koop zijn.

Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III

De camera van de Xperia 1 III en Xperia 5 III met drie lenzen beschikken over Sony’s Alpha AF-technologie. Beide modellen hebben zowel continue AF voor alle lenzen en Real-time Eye AF. De Xperia 5 III is daarnaast uitgerust met object tracking-technologie.

Object tracking op de Xperia 1 III is geüpgraded met Real-time Tracking, waardoor je bewegende objecten in focus vastlegt. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en een 3D iToF-sensor, voor het meten van de afstand. Verder heeft de Xperia 1 III een ZEISS-objectief, die voorzien is van ZEISS T* Coating. Daarmee worden weerspiegelingen beperkt.

Advertentie

De Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III hebben een variabele telelens, die gecombineerd wordt met een Dual PD-sensor die een brandpuntsafstand tot 105 mm kan bereiken. Daarnaast zijn er brandpuntafstanden van 16, 24 en 70 mm.

En net als bij de vorige modellen, waaronder de Xperia 1 II, beschikken de toestellen over de Photography Pro-applicatie, waarmee je toegang krijgt tot een camera-interface die voor gebruikers van Sonycamera’s niet vreemd zal zijn. De app biedt toegang tot manuele bedieningsmogelijkheden om ISO, sluitertijd, output naar RAW en meer in te stellen.

Verder hebben de toestellen de Imaging Edge for Mobile- en Cinematography Pro-apps. De eerste app gebruik je voor het koppelen van een Alphacamera van het bedrijf, terwijl de tweede app voor video-opname (in 21:9, 4K, HDR, met 24/25/30/60 fps) bedoeld is.

De Xperia 1 III heeft een 6.5 inch oledscherm, met een beeldverhouding van 21:9, maximale resolutie van 4K (met ondersteuning voor HDR) en een beeldverversing van 120 Hz. De Xperia 5 III heeft een 6,1″ oledscherm, met een beeldverversing van 120 Hz, beeldverhouding van 21:9 en ondersteuning voor HDR. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby Atmos en zitten er stereospeakers op de toestellen.

Ook is er een koptelefoonaansluiting en kun je via de audio-equalizer het geluid naar eigen gehoor aanpassen. Net als op andere Sonyproducten krijg je ook hier toegang tot 360 Reality Audio, een audiocodec waarmee audio digitaal voor een soort surroundeffect kan zorgen. Je hebt hier wel een geschikte muziekstreamingdienst, zoals Tidal of Amazon Prime Music, en een geschikte koptelefoon voor nodig. Bij aanschaf van de Sony Xperia 1 III of Xperia 5 III krijg je dan ook een abonnement van drie maanden op Tidal Hi-Fi.

Onder de motorkap van beide toestellen zit een Qualcomm Snapdragon 888 en een accu van 4.500 mAh. Als de batterij een boost nodig heeft, kan die in dertig minuten tot vijftig procent opgeladen worden met de meegeleverde oplader XZQ-UC1. Bovendien kan met Xperia Adaptive Charging de levensduur van de batterij in beide modellen worden verlengd tot drie jaar (in plaats van twee jaar in eerdere modellen). De Xperia 1 III beschikt bovendien over draadloos opladen.

Beide toestellen worden geleverd met Android 11 aan boord. Tot slot is er ondersteuning voor 5g. Prijzen worden later bekendgemaakt.

En de Xperia 10 III

De Sony Xperia 10 III heeft een Qualcomm Snapdragon 690-processor en biedt ondersteuning aan voor 5g. Ook dit toestel heeft een accu van 4.500 mAh, evenals Xperia Adaptive Charging-technologie. Het oledscherm is 6 inch groot en heeft een fhd-resolutie en een beeldverhouding van 21:9. Daarnaast is er ondersteuning voor HDR.

De Xperia 10 III heeft een camerasysteem met drie lenzen: een ultragroothoeklens van 16 mm, een 27mm-lens en een 54mm-telelens. De automatische modus van de Xperia 10 III beschikt nu over dierdetectie. Zowel in de Night-modus als in de Auto-modus kun je in omstandigheden met weinig licht toch goede beelden maken. De Xperia 10 III maakt opnamen met 10 fps dankzij de Burst-modus. Tot slot beschikt de Xperia 10 III ook over 4K video-opnamen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)