‘Sony werkt aan een transparante, opvouwbare smartphone’

04 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
sony-xperia-xz2-premium-2

Uit een onlangs gepubliceerde patentaanvraag blijkt dat Sony werkt aan een transparante, opvouwbare smartphone. Het patent werd in mei van dit jaar aangevraagd door het Japanse bedrijf en werd 22 november openbaar gemaakt door de World Intellectual Property Office (WIPO).

Transparante, opvouwbare smartphone van Sony – gerucht

Het lijkt erop dat Sony werkt aan een transparante, opvouwbare smartphone. Dat blijkt uit aangevraagde patenten, gespot door LetsGoDigital. In de documentatie van het patent worden producten omschreven als ‘dual-sided transparent smartphone’ en ‘foldable transparent smartphone’. Dit patent werd in mei van dit jaar aangevraagd en werd op 22 november jongstleden openbaar gemaakt. Ook zijn er afbeeldingen te zien in de aanvraag, waaronder een smartphone die volledig oprolbaar zou zijn.

Hoewel dit natuurlijk interessante ideeën zijn, kan het nog jaren duren voordat we dergelijke apparaten kunnen kopen. Ondanks het feit dat we volgend jaar de eerste opvouwbare smartphone-modellen gaan zijn (van OppoSamsungHuaweiLenovo en LG), is de benodigde technologie nog jaren van ons verwijderd. Eerst moeten we er nog voor zorgen dat we zaken als de speaker, selfiecamera’s en andere sensoren onder het scherm kunnen verwerken, zoals we dat dit jaar voor het eerst hebben kunnen zien met de vingerafdrukscanner.

Reacties (0)