Sony lanceert S1 en S2 Android Honeycomb tablets

26 april 2011 3 Minuten 0 Reacties
Sony-S1-S2-feature

Sony heeft vandaag, eerder dan we verwacht hadden, de 'Sony Tablet' aangekondigd. Maar, het is gaat niet om één, maar om twee tablets. De S1 is geoptimaliseerd voor entertainmentmedia en S2 is ideaal voor mobiele communicatie en entertainment. 'Sony Tablet' - de overkoepelende naam - zal vanaf herfst 2011 op de wereldmarkt verkrijgbaar zijn.

‘Sony Tablet’ is uitgerust met Android 3.0 Honeycomb en beide Tablets zijn compatibel met WiFi en WAN (3G/4G). Zo kun je op het net surfen of je e-mail checken, en daarnaast heb je ook overal toegang tot digitale content zoals video’s, games en boeken via Sony’s premium netwerkdiensten.

Sony S1 tablet

De Sony Tablet S1 heeft een 9.4 inch groot scherm, draait op Android Honeycomb, gebruikt de Tegra 2 processor en heeft zowel een camera aan de voorzijde als een camera aan de achterzijde. Het ideale zwaartepunt zorgt volgens Sony voor stabiliteit en een comfortabele greep, zowel als een gevoel van evenwicht en lichtheid, waardoor de Tablet gemakkelijk urenlang te gebruiken is.

Sony S2 tablet

De Sony Tablet S2 heeft twee 5.5 inch displays die zijn in te klappen voor meer draagcomfort. In tegenstelling tot bestaande tablets kunnen bij dit dual scherm de displays gecombineerd en gebruikt worden als één groot beeldscherm of voor verschillende functies, zoals het afspelen van een video op één scherm en de bedieningsknoppen op het andere scherm. De displays hebben elk een resolutie van 1024 x 480 pixels en de tablet maakt net als de S1 gebruik van de Tegra 2 processor. De S2 tablet bevat ook twee camera’s.

Advertentie

“Sony Tablet levert een entertainmentervaring waarbij gebruikers onderweg en wanneer ze maar willen kunnen genieten van cloud-based diensten. Wij hebben als doel het creëren van een nieuwe levensstijl door consumenten hardware, waaronder Sony Tablet, te integreren met content en netwerk”, zegt Kunimasa Suzuki, Corporate Executive, Senior Vice President en Deputy President van de Consumer Products & Services Group. “Android 3.0 is een nieuwe versie van het Android-platform met een nieuwe holografische gebruikersinterface die speciaal ontworpen is voor apparaten met grotere schermafmetingen, met name Tablets. Ik ben enthousiast over de Sony Tablet, omdat dit de ontwikkeling van de toepassingen en netwerkaanbiedingen waar gebruikers naar op zoek zijn, verder zal aansporen”, zei Andy Rubin, Senior Vice President Mobile, Google Inc.

Video Sont S1 en S2 tablet

‘Sony Tablet’ functies

Entertainmentervaringen via verschillende netwerkdiensten Via Qriocity muziek- en videodiensten krijg je toegang tot een verscheidenheid aan video- en muziekcontent. Bovendien kun je via PlayStation Suite profiteren van de betere first generation PlayStation titels. Daarnaast kun je gemakkelijk e-books downloaden van ReaderStore, en beide tablets als digitale leesapparaten gebruiken. De integratie met diverse diensten zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot entertainment content. Verder is ‘Sony Tablet’ uitgerust met een functionaliteit die content organiseert voor eenvoudige toegang.

Bedienen van AV-apparaten De Sony Tablet S1 maakt gebruik van infraroodtechnologie en werkt net als universele afstandsbedieningen op verschillende AV apparaten zoals ‘BRAVIA’. Zo kun je functies uitvoeren zoals de TV inschakelen, het kanaal veranderen en het volume aanpassen. Daarnaast kun je via de DLNA functie op de ‘Sony Tablet’ persoonlijke content op TV tonen of muziek streamen naar draadloze speakers.

Sont Tablet S1 en S2

Het is nog niet bekend wat de Sony Tablet S1 en S2 gaan kosten. De verwachting is dat in de herfst de tablets in de herfst zullen verschijnen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)