Snooze-functie in Gmail lijkt ook naar mobiele app te komen

26 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
gmail

Gisteren rolde Google een nieuwe versie van Gmail uit. Die wordt uitgerold naar webversies van de e-mailclient wereldwijd. Maar interessant is ook een functie die nu alvast naar de Android-versie van de app komt. Het heeft er alle schijn van dat Google de snooze-functie al naar sommige gebruikers van de app uitrolt.

Snoozen in Gmail

Snoozen binnen Gmail is niet heel ingewikkeld. In het hamburgermenu dat rechts bovenin te zien is als je een mail bekijkt, kan je de optie voor het uitstellen van een mailtje selecteren. Mocht je die optie geselecteerd hebben, dan komt een e-mail op een later moment gewoon opnieuw binnen. Zo is het moeilijker om te vergeten dat je nog moest antwoorden op een mail.

Als je een mail wil snoozen, kan je uit zes verschillende opties kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen om de mail twaalf uur of vierentwintig uur later te ontvangen. Of, als het bijvoorbeeld een privémailtje betreft, in het weekend. Of als het juist om een werkmail gaat, kan je de mail bijvoorbeeld een week later uitstellen. Verder kan je een gok nemen, of gewoon zelf precies selecteren wanneer een mail opnieuw binnen moet komen.

De functie wordt niet meteen naar iedereen uitgebracht. Google rolt de nieuwe functie langzaam uit naar gebruikers van de app. Wie hem allemaal krijgen is nog niet helemaal duidelijk.

Reacties (0)