Deze smartphones krijgen straks waarschijnlijk toegang tot ARCore

28 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
arcore-android

Er is nu een nieuwe versie van het augmentedrealityplatform ARCore van Google beschikbaar. In de code van de applicatie staan verwijzingen naar toestellen die binnenkort toegang moeten krijgen tot de populaire technologie. De toestellen zijn nog niet bevestigd.

ARCore: meer smartphones krijgen toegang

ARCore komt langzaamaan op stoom. Het augmentedrealityplatform was aanvankelijk alleen te gebruiken op de Pixel-smartphones van Google, maar werd later ook uitgebracht voor andere smartphones, waaronder de Galaxy S8. Ondertussen zijn er ook meer dan negentig applicaties beschikbaar die op één of andere manier gebruikmaken van het platform, waaronder videogames. Nu is er een nieuwe versie van de app beschikbaar en in de broncode van de app staan nu verwijzingen naar nieuwe toestellen die toegang gaan krijgen.

Helaas staan de bovenstaande toestellen nog niet op de officiële lijst op de website van Google, waardoor nu nog niet met zekerheid te zeggen is of de app al werkt op die toestellen. Wellicht is het zo dat deze update het grondwerk voor die ondersteuning legt, wat wel eens vaker gebeurt. Dat de bovenstaande toestellen met ARCore zouden gaan werken, is in elk geval niet vreemd. Het zijn over het algemeen high-end modellen die beschikken over uitgebreide camerafuncties en dus prima geschikt zijn voor augmentedrealitysoftware.

Reacties (0)