Sluipgame République nu uit op Android

24 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
repu

Nadat de sluipgame République al eerder op iOS uitkwam en daar zeer positief ontvangen werd, is de game nu ook eindelijk uit voor Android. De game kost 2,36 euro en bevat ook in-app-aankopen, variërend van 0,73 tot aan 11,05 euro.

République nu uit voor Android

Games met een meeslepend verhaal en indrukwekkende voice acting zijn nog steeds schaars. Daar waar we op de grotere spelcomputers er wel steeds meer en meer van zien verschijnen, blijven de mobiele platformen toch een beetje achter. République kan hier echter wat aan veranderen, aangezien dit een game is met een meeslepend verhaal en indrukwekkende voice acting – vooral voor een spel dat uitkomt op smartphones, phablets en tablets. Eerder kwam de game al uit voor iOS, na een succesvolle Kickstarter-campagne, en nu is République dan eindelijk uit voor Android.

République is een stealth action game – een game waarin je voornamelijk sluipt en wanneer je gespot wordt je moet vechten voor je leven. We volgen de avonturen van hoofdpersonage Hope, een jong meisje dat vast komt te zitten bij een cult dat opereert als een eigen natie. Ik zei net bewust ‘volgen’ in plaats van ‘spelen’: je speelt namelijk niet met Hope, maar met iemand die haar probeert te helpen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat Hope in leven blijft en dat doe je door computers en camera’s te hacken. Zo maak je voor Hope een pad om te volgen.

Met een simpele tap op de positie waarin je haar wil hebben, zie je dat Hope die kant op loopt. Voordat je de game downloadt, bedenk dan wel dat het spel gigantisch is: je hebt minstens 1GB aan vrije ruimte nodig, omdat de game grote driedimensionale en sfeervolle omgevingen heeft – dus je ziet het er gelukkig wel aan af. De game is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: de eerst kost 2,36 euro en wil je ze allemaal, dan kost je dat 11,80 euro. Voor nu kun je alvast aan de gang met de eerste drie hoofdstukken, met elk een paar uur gameplay.

République

Reacties (0)