Shift7: de eerste ‘eerlijke’ tablet zoekt financiering

17 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Shift7-tablet

We zien de laatste paar jaar steeds meer berichten over erbarmelijke werkomstandigheden in fabrieken waar onder andere tablets geproduceerd worden voorbij komen. De Duitser Carsten Waldeck heeft genoeg van deze berichten en wil laten zien dat het ook anders kan. Hij wil namelijk naar eigen zeggen de eerste 'eerlijke' tablet op de markt brengen, welke ook nog eens goedkoop moet zijn.

Goedkoop en eerlijk zijn twee dingen die lastig samengaan. De goedkope tablets, en ook andere elektronica, komen namelijk voornamelijk uit China en daar zijn de werkomstandigheden vaak niet om over naar huis te schrijven. Volgens Waldeck kan het echter ook anders en daarom is hij op de Duitse variant van Kickstarter, Startnext, een project gestart om een eerlijke tablet aan de man te brengen.

De tablet gaat onder de naam Shift7 en moet compleet door crowdfunding gefinancierd worden. De Chinese fabriek waar de tablet geproduceerd moet worden biedt volgens Weldeck goede werkomstandigheden en doet niet aan kinderarbeid. Om dit de bewijzen wordt het gehele productieproces zorgvuldig gedocumenteerd, al gaat het alleen om het assembleren van de tablet want ‘eerlijke’ componenten kunnen niet gegarandeerd worden. De Duitsers lijken hier vertrouwen in te hebben want inmiddels is 50.000 euro van de beoogde 77.000 euro reeds opgehaald.

Qua specificaties hoeven we geen hoge verwachtingen te hebben. De Shift7 is namelijk een 7-inch tablet met een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een niet nader omschreven quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Ook is de tablet voorzien van een 1 megapixel camera aan de voorzijde, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, 8GB aan opslaggeheugen, 3G voor mobiel internet en gps voor locatiebepaling. De tablet moet voor de kerst nog naar de eerste eigenaren verstuurd worden.

Reacties (0)