Schaarste leidt mogelijk tot vertraging nieuwe iPad-modellen

08 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple

Apple heeft problemen met de productie van nieuwe iPad-modellen dankzij een wereldwijd tekort aan onderdelen.

We verwachten in de komende maanden een officiële aankondiging van nieuwe iPad-modellen, maar mogelijk gaat dit vertraging oplopen. Nikkei Asia meldt dat de productie van nieuwe iPads (en Macbook Pro’s) wordt uitgesteld vanwege een tekort aan bepaalde onderdelen.

Volgens het bericht gaat het bij de ‘tablet van Apple’ met name om een tekort aan onderdelen voor het display en displays zelf. Hierdoor moet de productie worden uitgesteld. Als reactie op het tekort heeft Apple de productie uitgesteld naar het tweede half jaar van 2021. Alhoewel Apple in de problemen lijkt te komen met betrekking tot de Macbook Pro en de iPad lijkt er geen probleem te zijn met de productie van iPhones. Wel laten bronnen aan Nikkei Asia weten dat onderdelen voor iPhones zeer gelimiteerd aanwezig zijn en dat dit mogelijk in de nabije toekomst wel voor problemen kan zorgen.

iPad

Nieuwe iPad-modellen uitgesteld?

Begin maart kwam het gerucht naar buiten dat Apple een nieuwe iPad Pro zou presenteren tegen het einde van de maand maart. Zoals is gebleken werd het nieuwe model niet aangekondigd. Mogelijk is het tekort aan onderdelen de oorzaak van het uitstel. Dit zou kunnen betekenen dat we pas een nieuw model in de tweede helft van 2021 kunnen verwachten. Uit het bericht blijkt echter niet precies voor welke modellen de schaarste precies geldt. Voorlopig blijft het dus bij speculeren.

Reacties (0)