Samsung-assistent Bixby nu wereldwijd beschikbaar

22 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
bixby-samsung

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn digitale assistent Bixby nu wereldwijd beschikbaar is. Daarmee krijgen miljoenen gebruikers van Samsung-telefoons in één klap toegang tot de mogelijkheden van de stemassistent. Momenteel is Bixby enkel beschikbaar in Amerikaans Engels en Koreaans.

De mogelijkheden van Bixby

Ondanks dat de digitale assistent van Samsung momenteel alleen beschikbaar is in het Engels en Koreaans kan je er al gebruik van maken als je een beetje Engels (of Koreaans!) spreekt. Zo kan je volgens Samsung zelf bijvoorbeeld vragen “send the picture just taken to mom”. De technologie moet meerdere verschillende commando’s tegelijk begrijpen en is ook zo ontwikkeld dat het natuurlijke taal kan verwerken.

Net als vrijwel alle andere digitale assistenten, wordt Bixby alleen maar beter naarmate deze meer gebruikt wordt. Daar komt bij dat de assistent een profiel opbouwt rond de gebruiker en herkent wat deze graag doet met bepaalde apps en hoe deze praat. De mogelijkheden zijn verder breed. Als een applicatie geïntegreerd is met de digitale assistent, kan deze vrijwel alle handelingen binnen die app uitvoeren.

Meer talen en mogelijkheden

Samsung is van plan Bixby zo snel mogelijk in andere talen beschikbaar te maken en ook naar andere apparaten te brengen. Een eerste hint naar wat het bedrijf van plan is kregen we eerder dit jaar al, toen het bedrijf een koelkast onthulde die voorzien is van de digitale assistent.

Advertentie

Gebruikers van de Galaxy S8 en S8+ telefoons kunnen de stembediening van Bixby activeren door op de knop te drukken.

Reacties (0)