Samsung ziet een Retina Display in jouw tablet toekomst, en wellicht 3D zonder bril

25 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-tablet-visie

Samsung heeft eerder deze week tijdens een presentatie haar glazen bol tevoorschijn gehaald, en wat zag de fabrikant? De pixel dichtheid van tablet displays zal flink verhoogd worden. Apple mag het dan niet gelukt zijn om een scherm als het Retina Display in de iPad 2 te stoppen, maar het lijkt erop dat Samsung aan een soortgelijk display werkt aangezien Samsung voorspelt dat ze in 2015 tablet PC's zal hebben met een dichtheid van 300 tot 400 pixels per inch.

Nu heeft Samsung’s Galaxy Tab een 7 inch scherm, 1.024 x 600 pixels, wat zich laat vertalen in ongeveer 170ppi, maar Samsung denkt dat tablets van exact dezelfde grootte kunnen strekken tot ver over de 1080p desktop resoluties wanneer de pixel dichtheid verhoogd wordt. Zoals op de afbeelding te zien is blijft de batterij duur daarbij toch een respectabele 8 tot 10 uur.

Samsung zei ook dat ze nog steeds wacht op bewijs dat consumenten trek hebben in autostereoscoposch 3D (zonder bril). Als dat zo is zou het merk in de komende jaren wel eens met een 3D tablet kunnen komen.

Bron: Engadget

Reacties (0)