Samsung stopt met verkoop én productie van de Galaxy Note 7

11 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-7-lek

Samsung heeft aangekondigd dat het bedrijf wereldwijd stopt met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7, de nieuwste phablet van het bedrijf. Ook dienen alle eigenaars van de toestellen, die al op de markt waren uitgebracht, hun smartphones te retourneren.

Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7

Update: Inmiddels heeft Samsung bevestigd dat de productie ook compleet is stilgelegd.

Samsung heeft al zijn verkooppartners opgedragen te stoppen met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. Nadat de fabrikant dacht veilige toestellen op de markt uit te hebben gebracht, blijken ook deze phablets spontaan kunnen ontbranden. Ook mogen die partners geen toestellen meer omwisselen. Het bedrijf wil iedere eigenaar ook op het hart drukken de Note 7 die zijn hebben uit te schakelen, voor hun eigen veiligheid. Je kunt de Note 7 nu alleen nog omruilen voor een ander toestel. Of je kunt je geld terugkrijgen van Samsung.

In een blogpost geeft de fabrikant aan te onderzoeken wat er nu precies scheelt aan alle modellen en waarom het ook nu fout gaat. De vraag is nu echter: wat gaat Samsung doen? De kans is aanwezig dat de fabrikant voor een derde uitrol gaat, terwijl het ook zomaar kan zijn dat dit het einde is van de Galaxy Note 7. Samsung zou zijn verlies maar moeten incasseren, is een gedachte die nu bij de consument leeft. Maar of Samsung dat dus gaat doen, is een tweede. Op dit moment kunnen eigenaars hun toestellen beter direct en snel terugbrengen.

Reacties (0)