Samsung stopt verkoop ATIV Tab Windows RT tablet in Europa

06 maart 2013 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-2

Begin januari maakte Samsung al bekend geen tablets met het Windows RT besturingssysteem te zullen verkopen in de VS en deze week laat de Koreaanse fabrikant weten in Europa te stoppen met de verkoop van de ATIV Tab, de enige Windows RT tablet van het bedrijf.

Windows RT vs Windows 8

Microsoft heeft afgelopen oktober twee versies van Windows 8 gelanceerd; het volledige Windows 8 met toegang tot de desktop interface en de mogelijkheid om traditionele Windows software te installeren, en Windows RT met beperkte toegang tot de desktop interface en geen mogelijkheid om traditionele software te installeren. Windows RT wordt gezien als een ‘uitgeklede’ versie van Windows 8 en is de afgelopen maanden al door meerdere fabrikanten bekritiseerd.

Zo zou de naamgeving verwarring veroorzaken bij consumenten, is het aanbod apps voor Windows RT nog zeer minimaal en zouden de beperkingen van het besturingssysteem niet voldoende bekend zijn bij consumenten. Veel fabrikanten hebben dan ook besloten geen Windows RT tablets uit te brengen of in ieder geval te wachten om te zien hoe de reeds gelanceerde modellen het doen. Momenteel zijn er maar enkele Windows RT tablets te koop, waaronder de Microsoft Surface RT, de Dell XPS 10 en de ASUS Vivo Tab RT.

Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Samsung ATIV Tab

Ook Samsung bracht eind vorig jaar een Windows RT tablet uit onder de naam ATIV Tab. Er werd echter al snel besloten dit model niet in de VS te lanceren omdat de kosten voor het informeren van consumenten over Windows RT te hoog zouden zijn. Bovendien gaf Samsung aan dat men de prijs niet zo laag heeft kunnen zetten als men gehoopt had. De Duitse website Heise geeft deze week aan dat Samsung tijdens CeBIT 2013 heeft laten weten dat de verkoop van de ATIV Tab in de meeste Europese landen stilgelegd wordt. De Koreaanse fabrikant zou zich willen focussen op het volledige Windows 8 besturingssysteem.

Update: Samsung Benelux geeft aan dat de verkoop van de ATIV Tab in Nederland voorlopig niet stilgelegd wordt. Zodra er meer informatie bekend is laat het bedrijf dit weten.

Reacties (3)